Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День інформації «Київщина: пам’ятки, імена, події»

 

Матеріал поданий без змін

 

Наша область таки найкраща

(Із досвіду роботи КЗ  БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона)

Любов до Батьківщини починається з любові до рідного краю, де вперше побачив світ, почув материнську колискову… Для багатьох з нас таким краєм є Київщина, яка в лютому місяці святкує свій славний 90-річний ювілей. Древній і вічно молодій, квітучій Київській землі був присвячений День інформації «Київщина: пам’ятки, імена, події», який пройшов у бібліотеці-філії №10 Білоцерківської ЦБС ім.. П.Красножона.  

Для користувачів різних вікових категорій була оформлена книжкова виставка «Слава землі Київської», з матеріалами якої бібліотекарі знайомили під час індивідуальних та групових бесід. Особливу зацікавленість викликала книга «Літературні джерела Київщини», яка зовсім нещодавно надійшла до фондів бібліотеки.

Дорослих користувачів ми запросили у віртуальну подорож «Київщина рідна – серце України» місцями, які увійшли до Списку історичних населених місць України, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2001 року за №878. Сподобалась нашим читачам інформація про Переяслав, Богуслав, Ржищів, Вишгород… Розповіді про пам’ятні місця Київщини чергувалися з поетичними творами з книги «…Ота стежина в нашім краю» (Поети Київщини – рідному краю).

Дізнатись більше цікавого, отримати нову інформацію про рідний край допомогла читачам − учням 5-Б класу БЗШ №5 (кл. керівник Л. Шубенко) інформина «А що ви знаєте про Київську область?», після якої п’ятикласники виявили бажання продовжити знайомство з історичними місцями та природними багатствами Київщини.

З маленькими читайликами − учнями 3-В класу БЗШ №5 (вчитель Ю.Шульгіна) бібліотекарі провели голосні читання та обговорення казок «Батьківська порада», «Найдорожче в світі», «Дві матері» з книги «Казки Наддніпрянщини» (казки, записані в Київській області).

В цей день бібліотечні фахівці познайомили читачів лише з невеликою частиною історії та культури рідного краю, тому на користувачів чекають нові зустрічі з оспіваною в піснях, рознесеною храмовою пам’яттю століть землею Київською.

Ганна Нагорна

зав.  бібліотекою-філією №10 КЗ

БМР Білоцерківська ЦБС

ім. П.Красножона, Київська обл.