Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Презентація пісенної лірики «Співай Україно…»

 

Матеріал поданий без змін

 

Поетичне слово Київщини

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

90 – річчю Київської області присвячується

25 січня 2022 року в КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради відбулася презентація пісенної лірики «Співай Україно…» знаної поетеси, громадсько-політичної діячки, засновниці та директора видавництва «Духовна Вісь», вишнівчанки Тетяни Домашенко. Її творчість відома багатьом поціновувачам громадянської лірики не тільки в Україні, але за її межами. 

Багато книг видала пані Тетяна, але вперше ми знайомимося з давньою мрією поетеси – книгою пісень, виплекану роками творчих пошуків. У збірку пісень увійшли багато пісенних поезій, які вже знайшли свого автора музики або аранжувальника. Ці пісні лунають з багатьох сцен нашої країни. Серед пісень є чудові ліричні пісні, багато патріотичних, є духовні, є й жартівливі. В цих віршах вже закладена мелодійність, а їх ритмоформули проростають корінням із давніх пісенних джерел нашого народу.

Завідувач відділу обслуговування Лілія Бриль познайомила присутніх з творчим доробком поетеси. 

Музичний редактор книги, викладач консерваторії, магістр богослов'я Мирослава Кардаш розповіла присутнім про своє знайомство з поетесою.

На презентаціїї книги виступив фольклорний ансамбль «Вишнівчанка» на чолі із керівником Людмилою Мельник. У виконанні ансамблю прозвучали пісні на слова Тетяни Домашенко, які вже полюбилися слухачам: «Чураївна», «За Україну молиться Кобзар», «Боже почуй мене», "Від цвіту до плоду", разом з автором слів була виконана пісня «Я звичайна собі жінка». 

Презентація пройшла в теплій й душевній атмосфері. Вірші й пісні у виконанні автора та фольклорного колективу «Вишнівчанка» не залишили нікого байдужими.

 

Оксана Бабич,

бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради,

Бучанського району Київської обл.