Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Театральна вистава за мотивами казки «Дванадцять місяців» - з досвіду роботи Публічної бібліотеки Пісківської ОТГ Київської області

 Матеріал поданий без змін

Театральна вистава за мотивами казки «Дванадцять місяців»

(З досвіду роботи Публічної бібліотеки Пісківської ОТГ Київської області)

 

Напередодні Нового року і дорослим, і дітям хочеться справжньої казки і свята.

Щоб створити вам святковий настрій наші юні читачі підготували для вас виставу за мотивами казки «Дванадцять місяців». Діти відчули себе справжніми акторами, по-дорослому серйозно та відповідально віднеслись до вибору ролей. Майже всі реквізити та костюми вони виготовили власноруч. 

Дуже вчасною та корисною за ініціативи Українського інституту книги була (НЕ)лекція «Як театр розкриває теми і розрулює проблеми», або «Інструмент вивчення літератури у школі замовляли?»

Одразу перевірили на практиці, що це й справді гарний інструмент для вивчення літератури. Адже діти в ході репетицій глибше розглядали характери своїх героїв, додавали якісь елементи від себе і в поведінці, і в оформленні сцени. Тож перша спроба пройшла більш-менш вдало, помилки проаналізовано, висновки зроблено і вже наступного разу можна обирати більш складніший матеріал. 

Приємного перегляду!

І пам’ятайте, що новий рік – час, коли виконуються найзаповітніші бажання і мрії. Потрібно тільки вірити в хороше та добре, і все у нас вийде! 

https://youtu.be/Ua5mCbmgr8k 

Рудніченко Наталія,

директор Публічної бібліотеки

Пісківської селищної ОТГ 

Київської області