Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бесіда та огляд хроніко–документальної експозиції «Чорнобиль не відходить у минуле»

 

Матеріал поданий без змін

 

ЧОРНОБИЛЬ НЕ ВІДХОДИТЬ У МИНУЛЕ

(З досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради)

 

Щороку 14 грудня відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  2006 року Президент України видав указ про відзначення цієї трагічної дати з метою вшанування мужності, самовідданості, високого професіоналізму всіх, хто ліквідовував наслідки цієї аварії. Саме цю дату обрали тому,  що в цей день закінчили будівництво саркофагу над 4-м енергоблоком ЧАЕС. Цей день називають просто День ліквідатора. Ліквідатори називають цей день святом, незважаючи на те, що було дуже багато труднощів і проблем. В ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС брало участь близько   650 тисяч жителів Радянського Союзу і більше половини - жителі Української РСР.

Цього дня в Обухівській центральній публічній  бібліотеці для дорослих Обухівської міської ради пройшли бесіди та огляди хроніко – документальної експозиції «Чорнобиль не відходить у минуле», присвячені  дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 

Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.