Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Виставка творчих робіт майстра-різьбяра вжиткового мистецтва Радіслава Кокодзея.

 

Матеріал поданий без змін

 

Персональна виставка творчих робіт майстра-різьбяра вжиткового мистецтва Радіслава Кокодзея

(З досвіду роботи сільської бібліотеки села Новосілки Чабанівської територіальної громади Фастівського району, Київської області)

Напередодні дня Святого Андрія, підтримуючи традиції українських вечорниць, під час яких молодь не лише розважалась, а й займалася різними ремеслами, одним з яких було – різьбярство, можна ознайомитися, завітавши до бібліотеки села Новосілки. В читальному залі бібліотеки діє персональна виставка творчих робіт майстра-різьбяра  вжиткового мистецтва Радіслава Кокодзея.

Член Національної спілки журналістів, вчитель, журналіст, поет, бард, фотохудожник – все це – Радіслав  Кокодзей.  Пан Радіслав народився і живе в місті Боярка. І часто, гуляючи Боярським лісом, він знаходив різні цікаві дерев’яні гілки та корчі, які згодом, в умілих руках майстра, перетворювалися на художні шедеври: статуетки, свічники,  підставки для олівців та інш. Художнє  різьблення по дереву – захоплення усього життя Радіслава Кокодзея.

Дякую Вам, пане Радіславе, за прекрасні майстерні  роботи,  за можливість доторкнутися до прекрасного, яку Ви надали користувачам бібліотеки села Новосілки.