Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

НЕЗАБУТНІЙ МАЛИШКО - з досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки для дорослих Київської області.

 Матеріал поданий без змін

НЕЗАБУТНІЙ  МАЛИШКО

/ До 109-ї річниці від дня народження/

 

(З досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки для дорослих Київської області)

 

А. С. Малишко… Майже кожен обухівець, розповідаючи про своє місто, обов’язково з гордістю підкреслить, що саме тут народився і творив свої шедеври видатний  український поет А. С. Малишко. Саме тут народилася його безсмертна «Пісня про рушник», яка облетіла  весь світ, яка перекладена на 90 мов світу. Та й вся його творчість пронизана безмежною любов’ю до рідного краю, до рідної природи, до простих людей. Він ніколи не звертав на стежку заздрості, зрадливості і підлабузництва. Він був простим, прямим, чесним і неповторним майстром рідного слова. Тому Малишка знають, люблять, читають, ним гордяться.

Доля відвела йому зовсім небагато - неповних 58 років. Але яку  неоціненну спадщину він нам  залишив!  Вона стала окрасою української літератури, культури і  духовності. І ми повинні не тільки пам’ятати про це, а й доносити його полум’яне слово до сердець наших читачів, наших дітей, онуків і правнуків.

Саме тому в Обухівській центральній публічній бібліотеці оформлена постійно діюча книжкова виставка «Вогнистий син України», де представлені твори самого поета  та про нього. Цьогоріч  бібліотека прийняла участь  у створенні фільму про А. Малишка. Завідуючою центральною публічною бібліотекою для дорослих був зроблений огляд книжкової виставки,  де  наголошено про роль і значення творчості Андрія Малишка  в духовному і культурному розвитку  нашої громади, зокрема – молоді.

Кожного року, в день народження поета, в бібліотеці проводилися «Малишкові гостини», на які запрошували відомих людей Обухівщини і Київщини, поетів, письменників. Вони розповідали про свої творчі здобутки, читали вірші Малишка, співали пісні, присвячували свої поетичні рядки 

Читачі бібліотеки з величезним задоволенням відвідували «Малишкові гостини». На жаль локдауни внесли свої корективи в нашу роботу. Тому після локдаунів ми відновимо цю форму роботи. 

Андрій Малишко в душі, в своїх переконаннях, в любих ситуаціях завжди залишався українцем. Будьмо гідними пам’яті поета!

Л. Храпач,

завідуюча Обухівською центральною 

публічною бібліотекою для дорослих

Київської області