Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Соціальна робота - копітка і багатогранна

 

Матеріал поданий без змін

 

"Герої не вмирають, доки про них пам'ятають"

(З досвіду роботи КЗ "Публічна бібліотека" Макарівської селищної ради)

 

Соціальна робота - копітка і багатогранна. Це оздоровлення і навчання, це психологічна реабілітація і розвантаження, це змістовний відпочинок і розвиток. Вона дає хороший результат лише при умові, коли до неї долучаються педагоги і медики, працівники культури і підприємці.

Постійними читачами дитячої бібліотеки є вихованці Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Промінь надії». Дітям хочеться гратися і відпочивати, пізнавати щось нове і цікаве. 

Особливо вони полюбляють відвідувати бібліотеку, де можна почитати цікаву книжку, почути змістовну розповідь, зустрітися з хорошими людьми. Тут  на зустріч завжди приходить   бібліотека.

Вихованці Макарівського центру "Промінь надії" здійснили літературну мандрівку книгами серії "Життя видатних дітей", які написали відомі українські письменники. Вони знайомлять читачів з талановитими дітьми, чиї дорослі досягнення викликають захоплення та повагу. Це - відомі особистості, які стали знаменитими завдяки наполегливій праці і невичерпній вірі в свої сили. 

Діти відкрили для себе історії видатних вчених: Альберта Енштейна , Архімеда, Дарвіна, Стіва Джобса, Карла Ліннея, знаменитих письменників, поетів, артистів та людей , які відомі своїми благородними вчинками. Із цих історій вони дізналися, що можливо досягти будь-якої мети завдяки сумлінності, умінню боротися та перемагати та бажанню принести щось корисне у цей світ.

Вихованці поділились враженнями, які їм подобаються знаменитості та ким вони мріють стати в майбутньому.

З нагоди свята Дня героїв для вихованців Макарівського центру "Промінь надії "  була проведена година пам'яті "Герої не вмирають, доки про них пам'ятають".

Завдяки патріотизму і мужності , великої любові до Батьківщини, наші земляки - макарівчани стали на захист рідної землі, демократичних цінностей, національних інтересів та віддали свої молоді життя в ім'я нашої свободи.

Діти з цікавістю слухали розповідь бібліотекаря Одарки Мочернюк про книги серії " Пам'ять нації",присвячені героям Макарівщини--Олексію Потапенку, Андрію Позняку, Валентину Кравченку, Руслану Присяжнюку, Анатолію Сніжку та іншим, які стали гордістю нашого краю.

Діти дізналися про дитинство та шкільні роки , про загони, в яких служили наші земляки, їхні військові спеціальності, бойові будні та фронтових друзів.

Пам'ять про наших героїв має згуртовувати нас, дати силу, волю, мудрість і наснагу для зміцнення нашої держави. Герої не вмирають, вони живуть в нашій пам'яті.

Бібліотека була і залишається джерелом пізнання світу, історії, сучасності. 

Вихованці Центру «Промінь надії» – черпають ці знання ще змалечку в нашій бібліотеці.