Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Наша мета на історичному минулому виховувати у дітей любов до свого народу, до своїх рідних

 

Матеріал поданий без змін

 

Вишиванка єднає українців 

(з досвіду роботи Вишнівської міської бібліотеки для дітей)

 

 

Вишита сорочка, як душа моя,

Веселково сяє, радістю буя.

Хрестиком — узори, гладдю — кольори,

Бо найкраща в світі, що не говори.

 

Щороку третього четверга травня святкуємо День вишиванки.

День вишиванки – всеукраїнське свято. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Свято не прив'язане до жодного державного чи релігійного.

Вишнівська міська бібліотека для дітей долучилась до проведення цього свята.  Читачі мали можливість дізнатися про історію виникнення  свята вишиванки, більш детально ознайомитися з історією національного вбрання українців, символами у вишивках та їх значенням, а також іншими матеріалами, що були представлені на книжково-ілюстративній виставці «Вишиванка єднає українців», розташованій  на галявині перед бібліотекою.

Крізь віки мандрували традиції вишивання. Їх продовжували , розширювали, шанували. Вишиванка змогла осучаснитись і залишитись такою, як тисяча років тому водночас...

Наша мета на історичному минулому виховувати у дітей любов до свого народу, до своїх рідних. Розширити знання про народні звичаї, повір'я, обереги наших предків. Заохочувати до вивчення історичного минулого українського народу.