Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Вишиванка – символ нашої багатої традиціями української культури

 

Матеріал поданий без змін

 

Чарівна краса вишиванки

( З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

Щорічно, у третій четвер травня, українці святкують День вишиванки, цього року цей день припадає на 20 травня.

День вишиванки – це всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом це свято-флешмоб, коли українці в будній день одягають вишиванку на роботу, університет, школу чи садочок.

Вишиванка – символ нашої багатої традиціями української культури. Завдячуючи унікальному орнаменту вишиті візерунком сорочка чи рушник могли означати походження людини, вказувати її вік, соціальний статус та навіть сімейний стан.

До всесвітнього Дня вишиванки наша бібліотека презентувала виставку – вернісаж «Чарівна краса вишиванки». 

Завдяки оригінальному оформленню експозиції, читачі мають змогу через книги, альбоми, листівки та журнали познайомитися із сучасними та старовинними зразками українських вишиванок різних регіонів ,ознайомитися з історією національного вбрання українців, символами у вишивці та їх значенням.

Також у вестибюлі бібліотеки організовано виставку старовинних рушників, що вишивала Гулєвата Мотрона Олексіївна 12.07.1926 року народження у 50-х роках минулого століття. (Київська область, Чорнобильський район, с. Куповате), мама нашого директора Гулєватої Ніни Василівни.

Запрошуємо всіх до бібліотеки на фотоподіум «Українська вишиванка». Зробіть фото у вишиванці з книгами про історію української вишивки та народного вбрання.

Не пропустіть День вишиванки в Україні 2020 і порадуйте себе і оточуючих красивим елементом.

Колектив КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради запрошує всіх читачів та мешканців міста приєднатися до святкування Всеукраїнського дня вишиванки.