Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

У КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради розкрито книжкову виставку-пам'ять «1939-1945. Пам’ятаємо»

 

Матеріал поданий без змін

 

«Пам'ятати заради майбутнього» 

 

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області) 

 

Минає 76 років, як закінчилася наймасштабніша в історії світу Друга світова війна, яка принесла незліченні жертви і страждання, смерть та руйнування, завдала непоправних втрат цивілізації та культурі. Український народ безмежно вдячний тим, хто ціною власного життя, мужньо захищаючи рідну землю, здобув Перемогу в цій війні.

Напередодні Дня пам’яті та примирення і на честь 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради розкрито книжкову виставку-пам'ять «1939-1945. Пам’ятаємо». Документи та книги, представлені в експозиції, висвітлюють причини виникнення Другої світової війни, відтворюють широку панораму подій від початку війни в 1939 році до капітуляції нацистської Німеччини.

Публіцистичні та аналітичні статті презентують дослідження істориків, спогади безпосередніх учасників війни. Досліджуються втрати Україною історико-культурних цінностей під час Другої світової війни.

На виставці також представлені матеріали з фондів КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради, що розповідають нам про вишнівчан-фронтовиків, які загинули на фронтах Дрогої світової війни

Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. 

Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.

https://www.facebook.com/kscrbdd/videos/1122697404901887