Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Леся Українка…Це ніжне й дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу

 

Матеріал поданий без змін

 

Леся Українка - геніальна дочка українського народу

 

(з досвіду роботи публічної бібліотеки Макарівської селіщної ради)

 

Леся Українка…Це ніжне й дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу. Псевдонім Лариси Петрівни Косач твердо і назавжди зафіксований у пам’яті кожного українця, і не тільки українця. Леся належить усім, бо її творчість зіткана з різних мотивів світової культури. Гордий дзвін її імені в серцях мільйонів людей породжує не тільки спогад про «Лісову пісню» або «Досвітні вогні», але й палку любов до великої поетеси і гордість за свій народ, що спородив її.

Леся Українка, наділена потужними і стійкими громадянськими почуттями, високим благородним обов’язком, вірно і повноцінно служила людям, віддаючи свої сили, знання, енергію, талант боротьбі за їхнє щастя, за наближення і торжество на землі справедливості, добра, гуманістичних ідеалів.

Літературна спадщина Лесі Українки – органічна і невіддільна складова частина української літератури й культури.

Лариса Косач, яка ввійшла у національну і світову літературу під прекрасним псевдонімом «Леся Українка», одяглася у нетління, а її переможний дух, її християнська душа дійсно-таки поглинули смерть!

«Публічна бібліотека» Макарівської селищної ради приєдналася до Всеукраїнського флешмобу до 150-річчя від дня народження Лесі Українки.