Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День свободи та рівноправ’я, день боротьби за краще майбутнє.

 

Матеріал поданий без змін

 

Вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.

 

(з досвіду роботи Іванківська ЦБС)

 

Уже сьомий рік поспіль 20 лютого ми згадуємо події, які сколихнули не тільки нашу Україну, а й увесь світ – День Героїв Небесної Сотні. Це свято мужності українського народу, це день свободи та рівноправ’я, день боротьби за краще майбутнє.

До річниці кривавих подій на Майдані та в пам’ять про Героїв Небесної Сотні в бібліотеках  Іванківської ЦБС було влаштовано ряд заходів. Зокрема, книжкові виставки у с. Кухарі, Горностайпіль,  Мусійки, Коленці, Станішівка, Піски, Страхолісся, виставки-реквієми  – у с. Прибірськ, Сукачі, Олива, Дитятки,  Кропивня, тематичні виставки  – у с. Мала Макарівка, Русаки, Пироговичі, виставки інформаційних матеріалів – у с. Підгайне, Зорин, виставку-меморіал – в Ораному, інформаційну годину для дітей - у Термахівці, урок мужності та годину пам’яті  для школярів - у Варівську та Кухарях, урок пам’яті для учнів - у Підгайному, відео-презентацію книжкової виставки на сторінці Іванківської ЦБС - у соціальній мережі «Фейсбук» (Олізарівська книгозбірня).

Відбулось покладення квітів до пам’ятного знака Небесній Сотні у Розважеві, до меморіальної дошки Антоніни Григорівни Дворянець  у с. Страхолісся - Героя України, уродженки Чорнобильського району, яка загинула на Майдані 18 лютого 2014 року. Пам’ять А. Дворянець вшанували і в Горностайпільській бібліотеці-філії №46 - під час літературно-поетичної години «Майдан – Революція духу». 

Вшановували Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання та запалювали свічки пам’яті на патріотичних годинах «Пам’яті Героїв Небесної Сотні» у  бібліотеках с. Леонівка, Шпилі, Соснівка, Димарка.

У фойє районного Будинку культури бібліотекарі ЦРБ  Світлана Годун та Наталія Олещенко провели годину пам’яті «Небесній Сотні вдячні за свободу». На заході були присутні селищний голова Тетяна Свириденко, депутати селищної ради, бібліотекарі та працівники відділу культури, туризму, молоді та спорту.

У Запрудській бібліотеці-філії №11 відбулася зустріч з воїном-контрактником Артемом Руслановичем Вождаєнком.

Згадали події, що відбувалися на Майдані 2014 року на відео-уроці «Нові часи, нові герої» в районній бібліотеці для дітей. Учасники заходу переглянули фільм «Небесна Сотня поіменно. Пам’яті Героїв Небесної Сотні» та ознайомились з матеріалами книжкової викладки «Вдячні за свободу».

 

Людмила ЯКОВЕНКО,

бібліограф Іванківської ЦРБ