Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Події, що змінили долю України»

 

Матеріал поданий без змін

 

21 лютого - День Героїв Небесної Сотні

 

( З досвіду роботи КЗ "Публічна бібліотека" Бучанського району Київської області)

 

Горить свіча і пам’яті сльоза,

Додолу з неї краплями стікає,

Земля ридає, плачуть небеса,

Героїв Україна пам’ятає.

 

 

Минуло вже сім років від того часу, коли у Києві відбулися події, які навіки закарбувалися у трагічній, але, водночас, героїчній історії нашої країни. Ми пам’ятаємо ті лютневі дні 2014 року, коли гинули Герої Небесної Сотні. Усі вони залишилися в пам’яті народу назавжди, стали гордістю й прикладом для майбутніх поколінь.

До Дня Героїв Небесної Сотні працівники КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради підготували виставку-нагадування "Зима, що нас змінила" з циклу книжкових виставок «Події, що змінили долю України», щоб вшанувати пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України. 

Виставка нагадує всім нам, що Небесна Сотня – не випадкові жертви вуличних сутичок. Сміливці свідомо йшли на ризик згубити життя. Розуміючи, що інакше втратять свободу. Для кожного з них це слово – свобода – мало своє унікальне наповнення. Свобода – це завжди індивідуально й універсально водночас.

Напередодні Дня Героїв Небесної Сотні, щоб віддати належну шану учасникам Революції гідності та вшанувати пам’ять полеглих, до нашої бібліотеки завітала наш давній друг, поетеса та активна учасниця Євромайдану - Тетяна Домашенко. Вона відома тим, що у лютому 2014 року з її вуст вперше пролунав вислів «Небесна сотня» в пам’ять про загиблих Майдані. Тетяна Михайлівна прочитала свій вірш «Про мить народження крилатого образу «Небесна сотня» із збірки «Ангели-охоронці!», що побачила світ в 2016 році. 

Читачі нашої бібліотеки долучилися до уже традиційної акції, започаткованій у нашій бібліотеці «Подаруй свого Янгола Героям Небесної Сотні»