Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

У Публічній бібліотеці Вишневої міської ради, було розкрито інформаційно-книжкову виставку «Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту»

 

Матеріал поданий без змін

"Голокост - жах, біль, смерть"

(З досвіду роботи Публічної бібліотеки Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Пам'ятну дату запровадила Генеральна асамблея ООН Резолюцією № 60/7 від 1 листопада 2005 року. “ Голокост, який призвів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, завжди слугуватиме всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…" – зазначається в документі. Україна приєдналася до вшанування Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у 2012 році.

Усього жертвами Голокосту стали 6 мільйонів європейських євреїв. Півтора мільйона з них були з України. Були знищені майже всі єврейські громади, які існували на території нашої країни до Другої світової війни. Більшість українських євреїв – жертв Голокосту була вбита під час масових розстрілів. Саме тому в Україні символом геноциду євреїв стали не газові камери таборів смерті, а Бабин Яр у Києві.

Напередодні цього дня у Публічній бібліотеці Вишневої міської ради, було розкрито інформаційно-книжкову виставку «Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту», яка нагадує нам, сьогоднішнім українцям, про Голокост. Для того, щоб ми у своїй подальшій історії доклали всіх зусиль для не повторення будь-чого подібного.