Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

5 березня в Баришівській бібліотеці для дітей пройшов літературний диліжанс «Пригоди в країні книжок Всеволода Нестайка»

 

Країна дитинства Всеволода Нестайка

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

 

Всеволод Нестайко. Хто не знає цього сонячного українського письменника? Його твори добрі, світлі, з неповторними життєвими кумедностями, а подекуди з цікавими фантастичними елементами. Вони сповнені дитячої щирості і мудрості, вони – про важливе в усі часи – дружбу, добро, любов. Книжками Нестайка, написаними в дуже різних жанрах, зачитується вже не одне поколіня читачів.

Всеволоду Зіновійовичу Нестайку в цьому році виповнилося б 90 років. Саме з цієї нагоди, 5 березня, в Баришівській бібліотеці для дітей пройшов літературний диліжанс «Пригоди в країні книжок Всеволода Нестайка». Свою подорож у світ пригод здійснили читачі - учні 5-А класу Баришівського НВК разом з кл.керівником О.М.Савків і шкільним бібліотекарем М.М.Милашич

 Особливо представляти цього письменника не треба. Варто назвати лише саме його ім’я і прізвище – Всеволод Нестайко – і відразу на обличчі дітей з’являється посмішка. І це зрозуміло, адже дитячий письменник своїми веселими дотепними й мудрими повістями й казками радує вже не одне покоління юних читачів, бо за плечима в нього ціла авторська бібліотека! Ведуча літературного диліжансу завідуюча бібліотекою О.І.Биба запропонувала присутнім стати учасниками інтелектуального експресу за біографією Всеволода Зіновійовича Нестайка, а також відправитися у літературний круїз з «Пригодами  в лісовій школі». Пригоди, сміх, мрія, дружба –ось основні теми у творчості дитячого письменника. Діти щиро ділились своїми враженнями від прочитаних книг письменника «Незвичайні пригоди у лісовій школі», «В країні Сонячних Зайчиків», «Чарівні окуляри» і інші книжки , а також жваво відповідали на всі запитання. Найактивнішими по кількості набраних балів стали : Єва Шеремет, Соломія Іващенко, Аня Старинко. За найбільшу кількість правильних відповідей Єва Шеремет отримала у подарунок книгу.

Невід’ємною частиною заходу став перегляд літератури «Сонячна усмішка в казковому світі», на якому були представлені книги різних видавництв і різних років видання, що є у фонді бібліотеки. А також виставка дитячих малюнків до творів письменника. Захід пройшов цікаво та пізнавально.

Тож, хай плине час, але справді вартісне - в ньому не розчиняється, воно передається далі, перечитується, «переживається» заново. І твори чудового багатогранного дитячого письменника Всеволода Нестайка – яскраве тому підтвердження.

Ю.А.Гранько,

провідний бібліотекар

Баришівської бібліотеки для дітей

Київської області