Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Флешмоб «Читаємо вголос! Читаємо разом!»

 

Книги – найкращі друзі

(З досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

Хто ця людина – ти хочеш знати?

Дізнайся, що любить вона читати.

О.Гафуров 

В наш час в ролі звичайних паперових книг виступають і планшети, комп’ютери, телевізори та інші rаджети. Ми стали набагато менше читати паперову книгу. А саме, паперова книга найкраще прищеплює любов до читання. Щоб книга увійшла в життя дитини, треба читати вголос. У момент читання всі разом опиняються в просторі спільних переживань. Читання в голос у будь-якому віці є дієвим механізмом розвитку, що й стверджував В.О.Сухомлинський: «Читання – це один із витоків мислення й розмовного розвитку».

5 березня працівники Баришівської бібліотеки для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради запросили своїх маленьких читачів-учнів 4-В класу Баришівської ЗОШ І-ІІІ ст.. ім. М.Зерова (вчитель:О.О.Василенко) на флешмоб «Читаємо вголос! Читаємо разом!». Діти взяли свої улюблені книги і по черзі вголос зачитали уривки з творів  для всіх присутніх. Час пролетів дуже швидко, адже книги були різні і за тематикою, і за змістом, і за оформленням та, звичайно ж, різних авторів. А книга Стренковської-Заремби М. «Детектив Кефірчик у пошуках скелета» зацікавила своїм жанром усіх. Діти цікавилися, хто ж написав цю книгу, щоб взяти і собі почитати.

Закінчився флешмоб загальним «Селфі з улюбленою книгою: читаю і тобі раджу».

Ю.Гранько

провідний бібліотекар

Баришівської бібліотеки

для дітей Київської області