Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В Іванківській районній бібліотеці для дітей був проведений літературний – коллаж «Я все життя писав саме для дітей – писав з любов`ю, болем і тривогою»

 

Сонячний класик

(з досвіду роботи Іванківської РЦБС Київської області)

 

«Я все життя писав саме для дітей – писав з любов’ю, болем і тривогою» - саме такими словами Всеволод Нестайко описав своє життя. 30 січня виповнилося б 90 років від дня народження найвідомішого українського дитячого письменника.

Такі книги як: «В Країні Сонячних Зайчиків», «Одиниця з обманом», «Незвичайні пригоди в лісовій школі», «Чарівні окуляри», «Тореадори з Васюківки», «П`ятірка з хвостиком» і багато інших стали класикою української дитячої літератури. За деякими творами В. Нестайка знято фільми.

«Тореадори з Васюківки» вивчається дітьми в школі. В 1979 році рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогія «Тореадори з Васюківки» внесена до Особливого почесного списку Г. К. Андерсена як один із найвидатніших творів сучасної дитячої літератури. В 2012 році В. З. Нестайко отримав відзнаку «Золотий письменник України».

З нагоди ювілейного дня народження письменника в Іванківській районній бібліотеці для дітей був проведений літературний – коллаж «Я все життя писав саме для дітей – писав з любов`ю, болем і тривогою». Бібліотекар І кат.. Ємець Н. В. розповіла читачам-учням 5 – 7 класів Іванківської ЗОШ №2 про життєвий і творчий шлях письменника, провела огляд літератури з розгорнутої книжкової виставки.

В Обуховицькій бібліотеці-філіалі №1 Іванківської РЦБС для читачів-учнів 4 класу місцевої школи було проведено літературну годину «Сонячний класик». Бібліотекарі О. Г. Шумак та О. В. Осипенко розповіли дітям цікаві факти з життя В. Нестайка, ознайомили з книжками письменника, які є в бібліотеці. Також діти переглянули художній фільм «Тореадори з Васюківки».

По завершенню заходів діти взяли додому почитати книги Всеволода Нестайка.

 

Людмила Яковенко,

бібліограф Іванківської РЦБС

Київської області