Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В Таращанській бібліотеці для дітей проведена година історичної пам’яті для читачів-учнів 4-В класу академічного ліцею «Успіх»

 

«Крути: незгасна пам’ять і урок сьогоденню»

 

(З досвіду роботи Таращанської РЦБС Київської області)

 

Сьогодні, 29 січня, виповнилося 102 роки із того часу, як наші славні сини скропили своєю молодою кров’ю землю України, відстоюючи її волю та незалежність. І нині кожного року саме цей день присвячений пам’яті загиблих юнаків під Крутами.

Цій сумній даті в історії нашої держави в Таращанській бібліотеці для дітей проведена година історичної пам’яті для читачів-учнів 4-В класу академічного ліцею «Успіх». Для відвідувачів бібліотеки розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Тернистими шляхами в ім’я держави». Ця тема досить складна для молодших читачів, але бібліотекар Кулик Л.В. досить доступно розкрила дітям ці події. Її розповідь супроводжувалась слайд-презентацією. Звернула бібліотекарка увагу і на сьогоднішні складні події на Сході України, які, ніби, перегукуються з боєм під Крутами.

В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка. Вона не є зразком військового мистецтва. Але це символ нескореного духу нашої нації. Нехай пам’ять про героїв, що загинули під Крутами, буде вічною, а їх смерть прикладом для нас, як треба любити Батьківщину.

 

Світлана Оляніцька

завідуюча Таращанською бібліотекою

для дітей Київської області.