Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

На Різдво 25 грудня в бібліотеці–філіалі №17 с. Сидоровичі Іванківської РЦБС та сільському клубі провели для дітей святковий квест «Новорічні пригоди Діда Мороза в селі»

 

«Новорічні пригоди Діда Мороза в селі»

(з досвіду роботи сільських бібліотек Іванківської РЦБС Київської області)

На Різдво 25 грудня в бібліотеці–філіалі №17 с. Сидоровичі Іванківської РЦБС та сільському клубі провели для дітей святковий квест «Новорічні пригоди Діда Мороза в селі».

У великій сніжній заметілі Дід Мороз загубив чарівних помічників: Мудру Сову – помічницю, Мишку – веселушку, Зайчика – пострибайчика, чарівну Фею та Снігуроньку. Дідусь Мороз та діти вирушили у подорож на пошуки помічників-друзів. Мандруючи чарівними лісовими стежками вони зустріли володарів чарівного лісу: бабусю Зиму, Лісовика та бабу-Ягу. Діти складали чарівні слова, знаходили чарівних друзів, розповідали казки, колядки та співали пісень.

Найспритнішими, найкмітливішими були діти: Влад Гурко – знайшов Мудру Сову – помічницю; Юлія Чала – знайшла Мишку-веселушку, Зайчика-пострибайчика та Фею. А Діма Сторож знайшов чарівний черевичок Снігуроньки, який всі дівчатка, сміючись, приміряли. Лише Матільді Балог підійшла туфелька, вона і стала Снігуронькою.

Бабуся Зима розповіла дітям про зимові свята, зробила огляд книжкової виставки з новорічними казками, легендами, дитячими журналами. А Дід Мороз поділився великим секретом. З ХІІІ ст. Дід Мороз має дружину-трудівницю Зиму. Вона пряде, шиє, випікає солодощі, майструє чарівні іграшки, а її чоловік усе це роздаровує дітям. А колись, Дід Мороз був кельтським Богом Белла – господарем підземного царства, казковим велетнем. В 1853 році американський карикатурист Томас Наст створив новий образ Діда Мороза : в Америці він Санта-Клаус, в Італії – Баббо-Натале, а у нас – Дід Мороз.

Під ялинкою діти знайшли «чарівний» мішок з туфельками і чобітками. За традицією, кому прийшлись чобітки в пору, має в них ходити цілий рік, бо ніжки не болітимуть, а дітки будуть спритні та веселі.

Коли всі перешкоди були подолані і вся велика родина зібралась разом, привітали один одного з Новим Роком, сфотографувались в «чарівному телевізорі» та скуштували солодощі за великим новорічним столом, якими пригощали Дід Мороз та бабуся Зима.

Ролі виконували: Дід Мороз – Ліна Прокопчук, бібліотекар Жміївської б/ф№22; Бабуся Зима – Тетяна Мухоїд, бібліотекар Сидоровицької б/ф №17; Дідусь Лісовик – завідувач клубом Вячеслав Волощенко; Бабуся Ягуся – Галина Волощенко, а фотографувала новорічне свято – Зоя Дмитрівна Кислицька.

Учасники свята щиро дякують голові Сидоровицької сільської ради Чалому Віктору Івановичу та підприємцю Маєвській Тетяні за солодощі для дітей та бажають в 2020 році всім миру і добра!

Щасливого Нового року!

Ліна Прокопчук,

бібліотекар б/ф№22 сЖміївка 

Іванківської РЦБС Київської області