Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Літературний ранок "Сурмить місяць у ріжок, Миколай іде до діток"

 

"Сурмить місяць у ріжок, Миколай іде до діток"

(З досвіду роботи бібліотек Бородянської РЦБС Київської області)

Літературний ранок "Сурмить місяць у ріжок, Миколай іде до діток" для читачів- дітей 3, 4 і 7 класів місцевої школи (вчителі: Карпенко І.М., Верес Р. В.) відбувся у Майданівській бібліотеці-філії 17 грудня

Святкову атмосферу на початку заходу створив перегляд відеоролика "Виглядаю Миколая". Пісенька так захопила дітей, що вони всі разом почали підспівувати і бібліотека наповнилась радісним дитячим співом. Захід розпочався з оповіді Наталії Карпенко, завідуючої бібліотеки про життя святого Миколая- чудотворця. Її розповідь продовжила читачка бібліотеки, учениця 9 класу Лєна Карпенко, яка переповіла дві легенди, пов’язані з вчинками і діяннями  святого Миколая.  З непідробною цікавістю, затамувавши подих, діти прослухали ці  незвичайні розповіді, після чого переглянули відеофільм "Традиції святкування Миколая". А далі були розваги, загадки і дуууже багато віршів про Миколая, які декламували юні відвідувачі бібліотеки. Наостанок всі разом переглянули мультфільм "Дівчинка і зайці".

Здивуванню дітей не було меж, коли вони ще й отримали смаколики від Ніни Соломенко, сільського голови. Повчальні  розповіді і сюрпризи,   приємні враження від цікаво проведеного часу в бібліотеці, яскраві книги про зимові свята, зробили цей день для учасників свята незабутнім.

 

Наталія Карпенко

завідуюча Майданівської бібліотеки-філії 

Бородянської РЦБС Київської обл.