Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотеки Сквирської централізованої бібліотечної системи взяли активну участь у Всеукраїнському тижні права

 

Всеукраїнський день права в бібліотеках

(З досвіду роботи Сквирської РЦБС Київської області)

 

Бібліотеки Сквирської централізованої бібліотечної системи взяли активну участь у Всеукраїнському тижні права, який відкрила центральна районна бібліотека 9 грудня. 

На правознавчу годину «Закони, за якими ми вчимося, працюємо, живемо» завітали   читачі - учні 11-б класу   Сквирського академічного ліцею №2 (класний керівник: Кольоса О.В). Інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Сквирського ВП Наталія Чумак ознайомила молодь з правами та обов'язками громадянина України, можливістю їх реалізації та захисту. Із захопленням читачі слухали начальника сектору кадрового забезпечення Сквирського ВП Віталія Шахова, який надав детальну інформацію щодо вступної кампанії у ВНЗ МВС, адже дехто з присутніх мріє стати поліцейським. Захід було організовано зав.відділом обслуговування районної бібліотеки Оленою Маличенко з метою сприяння підвищення правової культури читачів та інформованості молоді про їхні конституційні права та обов'язки. Зустріч пройшла захопливо із запитаннями та відповідями. На згадку про зустріч зробили спільне фото.

Сільські бібліотеки, спільно з навчальними закладами, також долучилися до проведення тематичних заходів. Цікаво і змістовно було проведено: правознавчу годину «Знай свої права та не забувай обов’язки» (06.12. Рудянська бібліотека - філія), зустріч з працівниками поліції «Права та обов’язки громадянина України» (10.12. Пустоварівська бібліотека - філія), інтелектуальну гру «Юні правознавці» (10.12. Рогізнянська бібліотека - філія), вікторину «Кращий правознавець» (10.12. Самгородоцька бібліотека - філія), годину права «Діти України у правовому полі» (11.12. Дулицька бібліотека - філія), юридичні пазли «Цікава казка - права підказка» (11.12. Великополовецька бібліотека - філія).

Під час заходів діти та молодь розширили знання про свої права та обов’язки, малювали малюнки, виготовляли «Квітку права» та ознайомлювалися з літературою правової тематики.