Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бородянської РЦБС 13 листопада було організовано бібліотечний воркшоп «Інновації як стратегія і умова розвитку бібліотек»

 

Інновації як стратегія і умова розвитку бібліотек:

Бібліотечний воркшоп

(з досвіду роботи Бородянської РЦБС Київської області)

 

Сучасне суспільство висуває підвищені вимоги до професії бібліотекаря і до його особистості. Зміни, що відбуваються в країні, вимагають фахового удосконалення на різних етапах професійного становлення. Саме життя заставляє нас рухатися вперед, оволодівати новими знаннями і вміннями, розвивати себе, розширювати коло співпраці, відкривати нові перспективи. Сучасні форми навчальних заходів передбачають отримання знань не в готовому вигляді, а в результаті спільної праці та активної взаємодії учасників, і на відміну від традиційних, охоплюють весь потенціал людини. Тому задля удосконалення і професійного розвитку працівників  Бородянської РЦБС 13 листопада було організовано бібліотечний воркшоп «Інновації як стратегія і умова розвитку бібліотек».

Теоретичним засадам, завданням та правилам навчального заходу   з удосконалення професійного рівня значну увагу у своєму вступному слові приділила директор Бородянської РЦБС Валентина Вашуленко.

Особливий формат заходу передбачав захист міні-проектів (домашнє завдання), роботу в групах, ділове і неформальне спілкування. Команди-учасниці визначали і аналізували всі перешкоди, що існують та обмежують розвиток бібліотечної галузі та напрацювали рекомендації для вирішення цих проблем. 

Після презентації міні-проектів, працюючи в групах, учасники заходу створили Банк ідей, в реалізацію котрих «вклали кошти спонсори», в ролі яких виступили Наталія Гарбуз, завідуюча районної дитячої бібліотеки і Галина Некрутенко, провідний методист. Команда, в складі бібліотекарів: Зоя Сальнікова (Бабинці), Любов Щебетько (Клавдієве), Валентина Іванюк (Немішаєве), Юлія Кравченко (Козинці), Людмила Примаченко (Микуличі), отримавши за свої креативні ідеї найбільшу суму коштів, стали переможцями заключного етапу профзаняття. 

Плідне теоретично-практичне навчання мало позитивний відгук від його учасників та неодмінно буде корисне в їхній нинішній роботі та на  перспективу. Отримані знання, активний діалог і взаємодія, командна робота посприяли згуртуванню колективу та виробленню стійкої позиції перед викликами сьогодення. 

Валентина Вашуленко

директор Бородянської 

РЦБС Київської області