Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Відкрита ніч» – фестиваль українського короткометражного кіно


 Матеріал поданий без змін. 

Кіноклуб у бібліотеці

(З досвіду роботи бібліотек Бородянської РЦБС Київської області)

 

У 2019 році фестиваль «Відкрита ніч. Дубль 22» проходив у ніч з 29-го на 30-те червня. Основним майданчиком фестивалю був Арт-причал у Києві, а паралельні покази та трансляції пройшли більше ніж у 100 локаціях по Україні та за кордоном.

Однією з таких локацій був дворик бібліотеки-філії №3 сел. Немішаєве Бородянської РЦБС. Прохолодна погода не відлякала місцевих кіноманів й близько п’тидесяти відвідувачів завітали на відкритий перегляд, щоб просто неба долучитись до останніх новинок у світі кіно. 

«Відкрита ніч» – фестиваль українського короткометражного кіно, покликаний відкривати нові українські імена у галузі кінематографу та телевізійного виробництва, що проходив 22 рік поспіль. За відгуками учасників заходу, були роботи сильні і не дуже, але всі були варті перегляду, адже несли конкретну ідею. Особливо порадували  трейлери фільмів, що скоро вийдуть в прокат: "Олекса Довбуш", "Захар Беркут", "Толока". Тож, присутні домовились про те, щоб неодмінно разом подивитись ці фільми в рамках Кіноклубу. А те, що фестиваль відбувався вночі, - надавало йому особливого шарму та магії.

Валентина Вашуленко, 

директор Бородянської РЦБС

Київської області