Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Добре роби – добре й буде!»

 

Благодійний ярмарок «Бібліотека збирає друзів»

 

(З досвіду роботи Білоцерківської міської ЦБС ім. П.Красножона Київської області)

«Добре роби – добре й буде!», – так вчить нас народна мудрість. Добро, зроблене нами, завжди повертається сторицею. Як би пафосно це не звучало, але відчути себе причетним до покращення світу та подарувати частинку добра і світла іншим могли учасники щорічного благодійного ярмарку, який відбувся у бібліотеці-філії №8 КЗ БМР Білоцерківська міська централізована бібліотечна система ім. П.Красножона Київської області

Цьогоріч ярмарок був особливо багатим на цікаві ідеї та позитивні емоції. На зеленій галявині біля приміщення книгозбірні лунали пісні та жарти; хтось запрошував скуштувати смаколики, хтось рекламував товар – усе, як на справжньому ярмарку. На продаж було виставлено смачну випічку: печиво, пироги, пампушки, виготовлені дбайливими жіночими руками, а також різноманітні скриньки, сувеніри, обереги, прикраси, у які було вкладено частинку душі учасниць гуртка «Майстриня», який працює при бібліотеці

Для тих, хто цінує творчість та оригінальні вироби, проводилися цікаві майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок, травниць, духмяних рослинних композицій. Також на заході діяв дитячий куточок, де юні відвідувачі розважалися, брали участь у різноманітних іграх. 

Особливу атмосферу створювали виступи ансамблю Академії пенсіонерів «Лада». Ліричні та жартівливі пісні у виконанні хору додавали заходу чарівності. 

Усі учасники ярмарку отримали неабияке задоволення, адже це була чудова можливість проявити себе і одночасно зробити добру справу. Саме цей ярмарок довів, що такі заходи дуже потрібні, адже вони об’єднують, додають віри у те, що світ добрий, а також відроджують українські традиції. Дякуємо всім, хто долучився до доброї справи! Зібрані кошти будуть передані вихованцям Білоцерківського дитячого будинку-інтернату.

 

Наталя Семененко

провідний бібліограф бібліотеки-філії №8 

КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС

ім. П.Красножона Київської області.