Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

І знову літо манить до себе дітвору усіма принадами літнього відпочинку

 

Літо квітами сміється, пісню радості співає  

(З досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи Київської області)

Гайда у літо, у веселе літо!

Усе навкруг буяє і цвіте!

Гайда у літо, сонечком зігріте,

Таке воно чудове й золоте!

Наталія Кузьмічова

Швидко спливає час... І знову літо манить до себе дітвору усіма принадами літнього відпочинку. Беззаперечно, літні канікули - найцікавіша пора для дітей, час захоплюючих пригод і поїздок, нових знайомств та зустрічей. 

5 червня Баришівська бібліотека для дітей Київської області гостинно відчинила двері для відвідувачів пришкільного оздоровчого  табору «Веселкова країна», на чолі з вчителями О.О.Василенко, І.А.Крусь, І.М.Сідько, який діє при Баришівській ЗОШ І-ІІІ ст.. ім. М.Зерова.

Діти вирушили у тривале навколосвіте плавання по океану Розваг під назвою «На всіх вітрилах помчимось у літо», разом з провідним бібліотекарем Ю.А.Гранько.  В   «океані»  було  безліч чарівних «островів». І на всіх островах діти  побували.

В житті кожної дитини є людина, дорожча від усіх. Це та, яка народила, ростила, яка вчила ходити і говорити, яка піклується і виховує, яка вчить любити і дбати про рідну землю: вона наймиліша і найкрасивіша, вона потрібна всім, без винятку.

1-й острів нашого океану Розваг – це острів Мами. Діти  розповідали   вірші про маму, відгадували  загадки про маму , розповідали прислів’я чи оповідання  про маму.

Наступною зупинкою був - Острів Українських Символів. І тут на малечу чекала народознавча вікторина,з якою вони справилися на відмінно.

Діти швидко та легко виконували завдання, які їх чекали на острові «Загадок» та острові «Наші перетворення». А далі помандрували на острів «Приказок та прислів’їв» ї  «Спробуй казку відгадати». Завершили подорож на острові «Прояви свій талант», де  діти по черзі написали оповідання.

Покращив настрій присутнім відеоролик : «Ці тварини вміють все»  та «Смішні коти».

Завершилася подорож презентацією книжкової виставки  «Книжкова посмішка літа».

Діти отримали неймовірні враження та яскраві емоції, які будуть супроводжувати їх все літо.

О. Биба

завідувач  Баришівською 

бібліотекою для дітей Київської області