Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Фестиваль «Великодні дзвони»

 

Писанка-квест в рамках фестивалю «Великодні дзвони»

(З досвіду роботи бібліотек Бородянської РЦБС Київської області)

Протягом п’яти тижнів, щовівторка і щочетверга, що передували Великодню, Немішаївська бібліотека-філія №3 Бородянської РЦБС Київської області,  в рамках фестивалю «Великодні дзвони», проводила «Писанка-квест», в якому взяли участь юні читачі книгозбірні. На підготовчому етапі до Ірини Коваль, завідуючої бібліотеки, долучилися Євгенія Ковалевська і Оксана Гомонюк, члени Громадської Ради з питань культури при Немішаївській селищній раді

«Писанка-квест» був організований з метою згуртування дітей шкільного віку і заохочення їх до проведення цікавого дозвілля на свіжому повітрі, дати стимул долати перешкоди задля досягнення мети. 

Про початок квесту, а саме про першу локацію сповіщалось у завданні на сторінці фестивалю «Великодні дзвони» у Facebook та в Instagram о 13.00.  Наступна публікація із другим завданням виставлялась о 15.30. Всього завдань було три. Щоб знайти писанку, учасникам гри потрібно було розв’язувати ребуси, розгадувати загадки і головоломки, складати пазли з відповіддю-ключем для наступної локації із завданням. Завдання були різноманітні: від історико-краєзнавчої тематики, пов’язаної із Немішаєвим, до сьогодення селища, від літературних героїв, уривків і цитат з поетичних і прозових творів до великодньої тематики. Інтелектуальна гра настільки захопила читачів-дітей, що вони з великим нетерпінням чекали наступного квесту. 

Найскладніші вісім завдань були на знаходження «золотої» писанки, але ж і шукали її дві команди, які для проходження квесту попередньо зареєструвалися на сторінці «Великодніх дзвонів». Спритнішими і кмітливішими були учасники команди з 5-а та 5-б класів Немішаївської  ЗОШ І-ІІІ ст. №1, котрі й відшукали диво-писанку. Заключна гра «Писанка-квесту», котра проходила на різних локаціях по всьому селищу, надзвичайно  згуртувала юних немішаївців і дала можливість їм продемонструвати свої знання, вміння працювати в команді, поважати свого суперника та чесно й сумлінно перемагати.

Усі переможці 10-ти квестів, які впродовж п'яти тижнів знаходили писанки, змогли обміняти їх на кошики із солодощами і отримати заслужені подарунки 29 квітня на святковому концерті фестивалю «Великодні Дзвони», а бібліотека набула нового досвіду, розширила та осучаснила свої функції, охопила нові майданчики поза межами бібліотеки

 

Валентина Вашуленко

директор Бородянської РЦБС 

Київської області