Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Екскурсія дошкільнят до бібліотеки

 Екскурсія дошкільнят до бібліотеки

(З досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області)

 

11 квітня до Таращанської бібліотеки для дітей Київської області завітали самі маленькі чомусики-дошкільнятка, які відвідують молодшу групу «Дошкільника» Центру творчості дітей та юнацтва «Веселка».

Прийшли вони разом з вихователем Сальник Альоною Валеріївною, мамами та молодшими братиками і сестричками. Бібліотекар Світлана Миколаївна Фещенко провела екскурсію та розповіла про  бібліотеку, де і які стоять книжечки, журнальчики, показала «ігровий куточок», де можна погратися іграшками. Прочитала малятам казочку «Справжній друг» Василя Титечко з журналу «Колобочок». Дітки відповіли на запитання бібліотекаря, хто виявився справжнім другом Білочки? Уважно слухали віршик про чаювання у мухи та перелічили гостей, які завітали на чай. Всі дружно відгадували загадки та виконали вправи на віршованій фізкульт-хвилинці. Найбільшу увагу малят привернули книжечки з тематичних поличок «Крокує книжка до малят» та «Буду азбуку вивчати – хочу все на світі знати». З задоволенням переглянули мультик про Солом’яного бичка на сучасний лад.

Наша бібліотека поповнилася двома маленькими читачами. Мами зрозуміли, що книги цікаві і корисні  та записали своїх діток до бібліотеки.

Світлана Оляніцька

завідуюча Таращанською бібліотекою для дітей

Київської області