Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Щоб здоров’я добре мати, треба бігати, стрибати

 Щоб здоров’я добре мати, треба бігати, стрибати

(З досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області)

 

Саме про найцінніший скарб кожної людини – здоров’я йшла мова на пізнавально-розважальній годині, яку 11 квітня для читачів-учнів 3-В класу ЗОШ №2, провели бібліотекарі Таращанської бібліотеки для дітей

Світлана Миколаївна Фещенко представила читачам викладку літератури «Здоров’я скарб – цінуй його», яку наші читайлики з задоволенням переглянули і деякі книги взяли прочитати вдома. 

Як саме кожен повинен берегти своє здоров’я діти дізнались з пізнавальної розповіді бібліотекаря Любові Василівни Кулик. Звернула вона увагу і на шкідливі звички, які кожен з діток має, та як їх позбутися. Всі разом, продовжиючи вірш, згадали корисні звички, та відгадали загадки про помічників, які допомагають підтримувати гарну спортивну форму та завжди бути здоровим, активним, життєрадісним. Не оминули увагою і правильне харчування. Воно має бути корисним і різноманітним, адже продукти дають організму енергію, допомагають рости і стати сильними.

Не залишив нікого байдужим прочитаний уривочок з книги Тетяни Пакалюк «Про Вперту Анюту та смачну отруту». Всі були згодні, що потрібно менше вживати некорисні продукти, які шкодять нашому здоров’ю, і навіть можуть отруїти та вбити людину.

Діти з задоволенням доповнювали розповіді бібліотекарів і, завершуючи запропоновані речення, склали поради, якими потрібно користуватись щодня. Бо саме у здорової людини є бажання вчитись, творити, пізнавати нове і цікаве. Кожен повинен розуміти, що про своє здоров’я ми дбаємо самі.

На завершення заходу дітям запропонували «ігрову поляну», на якій всі пограли в рухливі ігри.

Світлана Оляніцька

завідуюча Таращанською бібліотекою для дітей

Київської області