Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Шануймо книгу, як найбільшу святість»

 

Всеукраїнський тиждень дитячого читання

(З досвіду роботи КЗ БРР «Броварська РЦБС» Київської області)

 

Кожного року у весняні дні бібліотеки України проводять Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це час, сповнений найцікавішого книжкового різноманіття, загадкова щорічна мандрівка у просторі літератури, спроба дати дітям своєрідну карту для подорожі і захоплюючого дозвілля.

Місія бібліотеки, полягає у наданні інформації, також вона є місцем для читання, ігор та творчості. 

З 25 по 31 березня 2019 року  Центральна районна КЗ БРР «Броварська РЦБС» Київської області  долучилися до Всеукраїнського тижня дитячого читання «Шануймо книгу, як найбільшу святість». В його рамках для юних читачів були проведені культурно-масові заходи.

Початком заходів стала виставка – презентація книжкових новинок, що надійшли до бібліотеки, «Новинки з книжкової полиці». 

В наступний день Тижня  було проведено вікторину «Світ фентезі», присвячену творчості Р. Толкіна, Д. Ролінг, Р. Говарда, Д. Паоліні та інших.

Продовженням став літературний пінг-понг «Чарівний ланцюжок цікавих казок» (форма роботи для молодшої аудиторії). В процесі роботи були використані твори українських і зарубіжних авторів В. Нестайка,

І. Малковича, О. Дерманського, А. Ліндгрен, А. Мілна, Р. Кіплінга та інших.

Наступним етапом Тижня стала Літературна подорож «Казковий експрес», яка проведена на основі творів письменників пригодницького жанру.

Завершальним акордом Всеукраїнського тижня дитячого читання стала книжкова виставка «Для тих, хто любить читати». Працівники бібліотеки підготували багатогранний та всеохоплюючий матеріал про сучасну літературу для дітей .

Шановні читачі та гості, запрошуємо частіше і активніше відвідувати нашу бібліотеку.

Тетяна Бабіч

бібліотекар КЗ БРР 

«Броварська РЦБС» Київської області