Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Розкажу вам про любов»

 

Поетична вечірка «Розкажу вам про любов»

у Баришівській районній бібліотеці для дітей

(З досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи Київської області)

Ту істину – любов’ю називають,

Від неї плачуть,мучаться – страждають…

Від неї сонечком вуста всміхаються,

І дві душі в одну нову зливаються!

Г.Фесенко

5 березня 2019 року в Баришівській районній бібліотеці для дітей відбулася поетична вечірка «Розкажу вам про любов», присвячена Міжнародному жіночому дню. У ці дні весняного пробудження й оновлення вшановують Жінку. Неможливо навіть уявити собі життя без неї: чарівна, лагідна, щира на любов, берегиня родинного вогнища, мудра наставниця, джерело душевного спокою, доброти та злагоди!

Захід відбувся за ініціативи керівника апарату Баришівської районної державної адміністрації Т.О.Брилюк  та головного спеціаліста з оборонної роботи Баришівської районної державної адміністрації  Н.В.Шило. Його підготували  спільно працівники Баришівської районної бібліотеки для дітей та бібліотекар шкільної бібліотеки  Баришівського НВК гімназія - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів М.М.Милашич

На зустріч з  поетесою з міста Березань Галиною Миколаївною Фесенко завітали читачі-учні 10-Б та 10-В класу Баришівської загальноосвітньої  школи 1-3 ступенів ім. М.Зерова (кл. керівники: Л.В.Савун та Л.В.Мареніченко) та  читачі-учні 8-В та 9-Б класу Баришівського НВК гімназія – загальноосвітня школа 1-3 ступенів (кл. керівники: Т.М.Нагорна та Т.Ю. Шевченко).

Ведучі вечірки, завідуюча Баришівською районною бібліотекою для дітей О.І.Биба та провідний бібліотекар Ю.А.Гранько,  запросили присутніх у світ поетичного слова, присвяченого Весні і Любові. Вони розповіли про життєвий і творчий шлях Галини Миколаївни Фесенко, керівника літературної спілки «Калинове гроно»,  автора поетичних збірок «Я з хлібом-сіллю зустрічаю тебе,Весно…» та «Із кроку в крок».

«Ми маємо повернутися обличчям до прекрасного і  побачити  все те, що надихає, спрямовує і спонукає..; відчути, що нас люблять і у нас вірять, нас цінують і на нас надіються. Адже,коли ми комусь потрібні - ми живемо!  І щоб наше життя було кращим, треба його наповнювати всім прекрасним – мистецтвом, поезією  і красою,що нас оточує...»  - так пише Галина Миколаївна у передмові до своєї збірки. 

Поетеса прочитала свої вірші про багатогранне почуття любові. Адже кохання – це щастя, радість, нові відчуття. Прозвучали  вірші, які вона присвятила  своєму чоловіку; найдорожчій людині на землі – матері

Вчитель історії Баришівської загальноосвітньої школи ім.М.Зерова А.О.Михайленко  розповів історію появи Міжнародного жіночого дня та привітав найпрекраснішу половину людства з святом.  Святкування Міжнародного жіночого дня -- це була спроба  вирівняти права жінок, адже  бути жінкою, ще якихось 100-150 років тому означало тільки одне повне безправ’я. На сьогоднішній день цивілізоване суспільство офіційно закріпило і вирівняло права жінок.

Керівник апарату Баришівської районної державної адміністрації Т.О.Брилюк  подякувала Г.В.Фесенко за чудову поезію, за зустріч, яка нікого не залишила байдужими.

З нагоди свята дівчатка отримали солодощі  від волонтерів.

 

Лавріненко Н.І.,

зав. методично-бібліографічним

відділом Баришівської ЦБС