Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

РОБІТЬ СВОЄ СВЯТО ЯСКРАВИМ

 

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»

пропонує досвід бібліотек ОТГ Київської області

 

РОБІТЬ СВОЄ СВЯТО ЯСКРАВИМ-ВИВЧАЙТЕ КОЛЯДКИ У ЄРКІВЕЦЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ РАЗОМ З ОЛЬГОЮ ШУЛЬГОЮ

 

(З досвіду роботи Єрковецької сільської бібліотеки Дівичківської ОТГ Київської області)

Вчителі церкви і перші святі отці вважали, що саме Різдво Христове є найголовнішим і найвеличнішим святом. Воно є початком і основою для всіх інших свят. Щоб врятувати світ від темряви споконвічного гріха, Бог змушений був стати чоловіком і пройти важкий життєвий шлях, багато в чому подібний до нашого. Саме тому з такою особливою радістю, бурхливим захопленням і водночас теплотою ми зустрічаємо в зимові дні Різдво Господа Ісуса Христа, співаючи:

Небо ї земля нині торжествують,

Ангели, люди весело празнують,

Христос родився, Бог воплотився,

Ангели співають, Царя вітають,

Поклін віддають, пастирі грають,

«Чудо, чудо!» - повідають.

Оспівування чуда, яке явив Христос, особливо по святковому звучить у простих колядках, які щиро линуть на нашій благословенній землі.

Кожному з нас, хто народився і виріс у селі, добре знані похідні і простенькі колядки, з якими ми оббігали сусідів та хрещених, щоб оповістити про Різдво Христове й отримати за це щедрі дарунки.

У Єрковецькій сільській бібліотеці Дівичківської ОТГ Переяслав-Хмельницького району Київської області, зібрані у відкритому перегляді літератури «Зимонька – зима» різдвяні колядки, щедрівки та церковні пісні. Книги, які пропонуються, можуть бути використані, як найменшими користувачами бібліотеки, так і їхніми батьками, педагогами, наставниками.

Тож, ласкаво просимо до сільської книгозбірні, де в теплі та затишку ви зможете поринути в чарівний світ книги.

Хай наступаючий Новий Рік та Різдвяні свята увійдуть у ваші домівки щедрими гостями, принесуть із собою злагоду та достаток, наснагу на нові здобутки. Нехай здійсненними будуть всі ваші справи, ненька – Україна розквітає, а земля повниться сміхом дітвори, щастя щоденно заходить в дім, а сніг змете всі біди і подарує кожному мир, спокій, краще життя.

Ольга Шульга, 

завідуюча Єрковецькою

сільською бібліотекою

Дівичківської ОТГ Київської області