Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В Ставищенській районній бібліотеці для дітей проведено свято «Козацькому роду нема переводу»

 

12.10.2018р. в Ставищенській районній бібліотеці для дітей проведено  свято «Козацькому роду нема переводу» з учнями 2-х класів НВК №2, вихователь Л.В. Самофал.

Бібліотекар Шушківська Н.І., розпочинаючи свято сказала, що ми з вами зібралися , щоб ще раз нагадати, що ми – нащадки славного козацького роду, що в наших жилах тече кров сміливих, відважних, вільних, розумних людей – українських козаків.

Діти читали вірші, співали пісні, присвячені хоробрим захисникам України. Всі дітки прийняли активну участь у козацьких розвагах – будували із гілочок курені, змагалися, хто швидше проскакає на кониках та ін. 

Голова Громадської організації « Ставищанське козацтво» О.О.Жабуровський  розповів дітям про історію українського козацтва, про те, що в давні часи Ставище було укріпленим козацьким містечком. У роки народно-визвольної війни в Ставищі неодноразово бував Б.Хмельницький. В процесі заходу були використані матеріали, що розміщені на сайті КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», в рубриці «історичний лікбез» по темі історії українського козацтва.

Як і водиться на святі,всі учасники  отримали солодощі від депутата Київської обласної ради В.Світовенка.

Завідуюча Ставищенською районною бібліотекою для дітей Л.М.Васильєва