Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Вісті з Таращанської ЦБС Київської області

 Бібліотечні розваги «З книгою на галявині»

(З досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області)

 

5 червня на літературно-розважальну галявину до Таращанської бібліотеки для дітей завітали юні чомучки 2-х класів гімназії «Ерудит». Для них бібліотечні працівники провели літературну гостину «Читаємо твори Василя Сухомлинського разом», присвячену 100-річчю від дня його народження. Бібліотекар Світлана Миколаївна Фещенко познайомила присутніх з біографією письменника, наголосивши, що головною метою його педагогічної діяльності було, щоб кожен учень став хорошою людиною. Він сам писав повчальні оповідання своїм вихованцям, які і сьогодні дуже актуальні для кожного маленького громадянина нашої держави. Світлана Леонідівна Оляніцька, завідуюча Таращанською бібліотекою для дітей, прочитала дітям оповідання «Доброго здоров’я дідусю» та «Красиві слова і красиві діла». Дітки уважно слухали та розповіли, які висновки зробили, прослухавши оповідання. 

А потім всі дружно розважалися. Створивши команду хлопчиків і команду дівчаток, грали в ігри: «Назви улюблену казку», «Виправ помилки в казці», «Знайди предмет», відповідали на запитання вікторин: «Казковий вернісаж» та «Опис овочів та фруктів» та інші. Декілька діток прочитали твори В. Сухомлинського під час розваг.

Оляніцька Світлана,

завідуюча Таращанської бібліотеки для дітей

Київської області 

Казка в гості завітала

(З досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області)

 

Діти дуже люблять слухати казки, а дорослі з великим задоволенням розповідають, читають їх дітям. Казка жила, живе і вічно буде жити. Вона буде існувати стільки, скільки будуть жити люди. Казка буває сумна і весела, казка навчає нас розуму, висміює ледачих і хвальків. Дарує щедрість, багатство хорошим людям.

Тому 6 червня бібліотечні працівники Таращанської бібліотеки для дітей разом з читачами-учнями 2-х класів школи №2 побували у казці. Ще раз перегорнули сторінки цікавих книжок, зустрілися із улюбленими героями і, звичайно, пересвідчилися, що добро перемагає зло. З великим задоволенням дітки відгадували загадки Лисички та Зайчика, пограли в ігри з найбільшою «Капосницею – 2018 року» - Бабою Ягою, яка ще й перевірила, як дітки знають казочки.  Багато книг читачі взяли прочитати додому, адже канікули - пора для приємного читання.

Оляніцька Світлана

завідуюча Таращанської бібліотеки для дітей

Київської області

 Літні розваги продовжуються

(З досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області)

 

Чимало дітлахів зібрав біблітечний уікенд «Літо, літечко прийшло, всім розваги принесло», який пройшов 7 червня в Таращанській бібліотеці для дітей. Його учасниками були читачі-учні 4-х класів гімназії «Ерудит». Всі присутні поділились на 3 команди і подорожували по зупинках: «Хвилинка-цікавинка», «Парад природних дивовиж» та «Ми збираємось в похід». На кожній з них дітей чекали інтерактивні ігри, розваги, вікторини, конкурси, на яких вони продемонстрквали свої знання з різних галузей. Згадали прочитані книги та їх авторів, розставили у відповідності до автора творів, відшукали товариша, який «відстав» у поході, пограли в гру «Сороканіжка», познайомились з гороскопом друїдів. Розваг було дуже багато, тому час пробіг дуже швидко та весело. 

Оляніцька Світлана

завідуюча Таращанської бібліотеки для дітей

Київської області