Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Рідна країна ─ безпечна країна

В КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей"(генеральний директор: М. П. Зніщенко) 12 жовтня 2017 року відбулася знакова для України і Київської області подія ─ презентація проекту Фонду Миколи Томенка та Національної бібліотеки України для дітей (генеральний директор: А. І. Гордієнко) ─ "Рідна країна ─ безпечна країна".

Мета проекту ─ нагадати українським школярам про необхідність дотримання правил дорожнього руху та допомогти їм убезпечити своє життя на дорогах.

В рамках проекту зініційовано проведення Всеукраїнського конкурсу серед читачів-дітей 1-4 класів (малюнок) "Рідна країна ─ безпечна країн: Як треба поводитись на дорогах" (Умови конкурсу будуть оприлюднені на сайтах Фонду, Національної бібліотеки України для дітей, КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" та надіслані на електронні адреси районних, міських централізованих бібліотечних систем Київської області ). Підсумки конкурсу по областях будуть підбиті до 20 листопада 2017 року і переможці отримають від Фонду М. Томенка призи, а всі учасники ─ флатери безпеки на дорогах, які сам очільник Фонду презентував під час зустрічі і подарував кожному із маленьких читачів ─ першокласників нашої бібліотеки ─ учнів школи № 182 м. Києва.

Микола Томенко, разом з представниками ініціативної групи даного проекту, народною артисткою України Жанною Боднарук, композитором Анатолієм Карпенком, громадським діячем Олександром Федоренком, заступниками генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Людмилою Полікарповою та Тетяною Шамаріною під час презентації проекту спілкувалися не тільки з читачами-дітьми, а й учасниками Методичного дня, який проводила бібліотека для працівників дошкільних закладів-слухачів курсів підвищення кваліфікації Київського університету імені Бориса Грінченка, та директорами і провідними спеціалістами районних і міських централізованих бібліотечних систем Київської області, які були запрошені окремо саме на презентацію проекту "Рідна країна ─ безпечна країна". Після презентації проекту відбулося плідне творче спілкування М. В. Томенка та його команди з бібліотечною спільнотою Київської області, де очільник Фонду подарував на кожну РЦБС та МЦБС свою книгу "Україна: історія Конституції"( К.: Генеза, 2015.- 144с .) і книгу для дітей Бориса Олійника "Очима добра" (К.: "Новий друк, 2010.- 51с."). КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" отримала від М. В. Томенка також його матеріали електронного ресурсу з питань історії та краєзнавства України.

Цю повномасштабну презентацію проекту "Рідна країна ─ безпечна країна" на базі КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" будуть висвітлювати телеканали "ZIK" та" IСТV", які вели відео та фото зйомку презентації зазначеного проекту.