Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Русанівські зустрічі

В КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" (генеральний директор М.П.Зніщенко) протягом останніх років успішно працює і користується великою популярністю у читачів літературне кафе "Русанівські зустрічі" (бібліотека розташована у м. Києві на Русанівській набережній, 12). В літературному кафе проходять зустрічі читачів (переважно дорослих – батьків, вчителів, вихователів, представників громадськості житлового масиву "Русанівка") з художниками, письменниками, поетами Київської області, м. Києва, України.

Нещодавно в літературному кафе "Русанівські зустрічі" відбулася чергова дуже цікава зустріч з Київською письменницею-журналісткою, автором сценаріїв кінофільмів та театральних п'єс Оленою Рог і письменником, художником Ігорем Судаком.

Тендітна Олена Рог захопила присутніх розповіддю про всесвітньо відомих людей: письменників, акторів, поетів та ін. Подробиці їх особистих біографій, їх наполегливість у досягненні своєї мети вражали. Саме такий матеріал Олена Рог і вкладає в свої твори. Виступ письменниці супроводжувався демонстрацією слайдів на екрані та музичними композиціями.

Письменник Ігор Судак захопив увагу і уяву присутніх читанням уривків з своїх нових творів та демонстрацією слайдів своїх картин, теми яких хвилюють зараз кожну морально-здорову людину: чесність, порядність, толерантність, розуміння у стосунках з оточуючим середовищем, загалом суспільством.

Серед присутніх на заході були – провідна актриса Київського малого драматичного театру Людмила Рудницька, адміністратор цього театру Світлана Ординат, талановита художниця з Русанівки Світлана Овчарова, творча інтелігенція мікрорайону, бібліотечні працівники. Всього було біля 50-ти осіб. "Відвідувачі" літературного кафе "Русанівські зустрічі" задавали цікаві запитання письменникам і отримували дуже вичерпні і не менш цікаві відповіді.

На завершення зустрічі прихильники таланту О. Рог та І.Судака дарували їм квіти, дякували за їх літературну і художню працю та отримували книги з їх автографами.

З завершальним словом в літературному кафе "Русанівські зустрічі" виступив та запросив О.Рог та І. Судака стати членами клубу "Видатні люди Київщини", який створено бібліотекою і працює вже біля 20-ти років, генеральний директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей", кандидат історичних наук, заслужений працівник культур України Микола Павлович Зніщенко.

Невимушеність і шляхетний затишок під час зустрічі створювали ведуча вечора головний бібліотекар Т.О.Ісай та працівники бібліотеки, а технічне забезпечення та музичний супровід здійснювали головний бібліотекар В.А.Чернилевський та провідний бібліотекар І.Ю.Чернилевська.

"Відвідувачі" літературного кафе "Русанівські зустрічі" чекають на нових талановитих цікавих гостей.