Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

У Київській обласній бібліотеці для дітей читачі можуть стати парламентарями в грі «Країна Гідності»

3-го лютого читальна зала Київської обласної бібліотеки для дітей на кілька годин перетворилась на парламент за допомогою карткової гри «Країна Гідності». Учні 10-А класу гімназії № 136 м. Києва стали парламентарями та приймали стратегії соціального розвитку країни на найближчі 5 років. Кожен «депутат» відчув особисту відповідальність за прийняте рішення і майбутнє «Країни гідності».

"Країна Гідності" – це карткова гра, у якій гравців як членів парламенту вигаданої однойменної країни просять прийняти рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років. Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізнаються про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою.

Вивчення соціальних прав через освіту з прав людини, необхідність прийняття рішень та відповідальність за них, робота в команді – все це зможе спробувати кожен за допомогою гри «Країна Гідності». У гру можуть грати всі. Особливих навичок або додаткових знань не потрібно. Лише інтерес та мотивація пізнати соціальні права людини.

Читачі-учні, їх друзі, батьки, просто зацікавлені бажаючі пограти у гру, навчитися приймати самостійно відповідальні рішення, можуть звертатися до співробітників бібліотеки.