Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Довідково-бібліографічна та інформаційна робота публічних бібліотек: вектор професійного розвитку

26 жовтня 2017 року на базі КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" відбувся обласний семінар за участю бібліографів районних і міських централізованих бібліотечних систем Київської області за темою: "Довідково-бібліографічна та інформаційна робота публічних бібліотек: вектор професійного розвитку" (програма семінару додається).

Відкрив обласний семінар директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей", кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України Зніщенко М.П., який акцентував свою увагу на тому, що довідково-бібліографічна та інформаційна робота публічних бібліотек – найважливіші складові в діяльності будь-якої бібліотеки, незалежно від її статусу, а єдиною і найважливішою умовою трансформації інформаційно-бібліографічної діяльності бібліотек є розвиток комп’ютерної техніки, поява нових носіїв інформації, що докорінно змінили традиційні інформаційно-бібліотечні технології, що торкнулися всіх сторін діяльності бібліотеки – від комплектування до формування і створення власних інформаційних ресурсів.

Заступники директора Л.П.Соляник, Л.В.Смисловська, завідувачами відділів О.М.Литвин, Н.В.Остріковою та спеціалістами К.Є.Кіслєнковою, Л.В.Папушою КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" були надані ґрунтовні консультації та змістовні інформації і методичні поради у відповідності до теми семінару та з актуальних питань інформаційно-бібліографічної діяльності, які супроводжувались відеоматеріалами. Учасникам семінару надано прикладні матеріали шляхом флеш-копіювання.

В обговоренні питань семінару активну участь взяли: провідний бібліограф Ірпінської міської централізованої бібліотечної системи Сметанюк І.М., головний методист Тетіївської централізованої бібліотечної системи Тимошенко О.І., головний бібліограф методично-бібліографічного відділу Броварської централізованої бібліотечної системи Музика Н.М. Вони поділилися досвідом роботи з різних питань і, зокрема, застосування УДК в ЦБС.

Під час семінару також були передані призи переможцям обласного туру Всеукраїнського читацького конкурсу "Творчі канікули", учасникам обласного конкурсу на кращий бібліографічний посібник та на кожну ЦБС книги, подаровані Фондом Миколи Томенка під час презентації його проекту "Рідна країна – безпечна країна" на базі КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" 12 жовтня 2017 року.

Підвів підсумки обласного семінару директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" М.П.Зніщенко.