Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотечні вісті з Таращанської районної централізованної бібліотечної системи

Подорож в світ казок

З самого дитинства казка огортає своїм теплом, захоплює неймовірними пригодами, вчить бути сміливими, добрими, чесними. Кожна дитина любить слухати казки, а батьки їх розповідати.

На зустріч з казкою та казковими героями до Таращанської районної бібліотеки для дітей завітали самі маленькі чомусики з дитячого садочка «Сонечко» разом зі своїми вихователями. А прийшли до них на гостину Лисичка і Зайчик з казковими загадками. Весела і сучасна Бабуся Ягуся спочатку познайомилась, провівши гру «Давайте знайомитись». Потім перевірила чи знають малята казочки, відгадавши якому казковому герою належить певний предмет, що вона назбирала в лісі, коли йшла на свято. Як виявилось, дітки знають багато казочок, і тому добре відповідали на запитання "бабусі" та літературних вікторин. З захопленням подивились лялькову виставу казки «Пан Коцький».

Дуже їм сподобались книги і журнали, яких багато в бібліотеці. Всі вони яскраві, яких хочеться розглядати і розглядати.



Міжнародний день друзів

Бібліотекарі Таращанської районної бібліотеки для дітей активно долучаються до організації змістовного, творчого дозвілля своїх читачів, які відпочивають у пришкільних таборах. Їм пропонують цікаві та неординарні форми роботи: літні читання, бібліорозваги, години цікавинок, бібліофреші, бібліоквести.

Дуже цікавим та насиченим виявився бібліопікнік «Дружба та братство – найбільше багатство» проведений 9 червня у Міжнародний день друзів. Учасниками його стали читачі-учні 4-х класів гімназії «Ерудит». Бібліотечні працівники у фойє підготували для них "бібліотечне меню", до якого ввійшли: коктейль «Казковий», бібліофреш «Ерудит», шашличок «Просто фантастика», асорті «Загадка», сендвічі нашвидкуруч з періодичних видань та інші.

Кожну "страву" представляв певний "кухар". Так, кухар-казкознай частував читачів-дітей коктейлем «Казковим», під час частування представники від кожної команди відповідали на запитання вікторини та знаходили потрібну книжку. Всі разом відповідали на запитання тесту «Жарт за жартом» та виправляли помилки у казках.

Активними були відпочиваючі, куштуючи національні страви, а допомагав їм бібліокухар «Поварьошкін» задаючи запитання вікторини та загадки про страви української кухні.

Подорожувати невідомими країнами і навіть світами допомагають пригодницькі та фантастичні книги, кінофільми. А стати їх героєм мріє кожен підліток. Пофантазували та помріяли читачи разом з кухарем-фантастом працюючи дешифраторами, та розшифрувавши ім’я героя певного пригодницького чи фантастичного твору. Добре справились діти і з іншими завданнями "куштуючи" бібліофреш «Ерудит».

Згадавши, що таке асорті, з допомогою загадкового кухаря, посмакували асорті-морозивом, відгадуючи загадки та відповівши на запитання «Веселої вікторини».

Після куштування кожної "страви" для кращого засвоєння та збереження фігури, тому що бібліострави дуже калорійні, «спритний кухар» пригощав їх спортивними та ігровими смаколиками в приміщенні та на площі біля Будинку культури: в меню: «Намалюй друга», «Перенеси за допомогою ложки м’ячик», «Весела гусениця», «Хто сильніший» та інше. "Пікнік" дуже сподобався. Багато книг і журналів з "бібліотечного меню" діти взяли прочитати вдома.



Еко-гра «Мандрівничок у літо»

На початку червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища. В Таращанській районній бібліотеці для дітей протягом двох днів було проведено низку тематичних заходів. Так, на відділі обслуговування користувачів-учнів 1-5 класів, презентовано книжковий дайджест «Дивосвіт в якому ми живемо». Бібліотекар Р.А.Поліщук провела годину-пораду «Збережемо природу разом» для читачів-учнів 6-7 класів, які цього дня прийшли до бібліотеки.

Читачі-вихованці пришкільного табору ЗОШ №3 були учасниками еко-гри «Мандрівничок у літо». Бібліотекарі організували для них цікаву виставку-пораду «Здоров’я с- карб, цінуй його» та годину цікавинок «Овочі і фрукти для нас – вірні друзі повсякчас», під час якої розповіли про користь овочів і фруктів для здоров’я дітей. Гарно відповідали дітлахи на запитання-загадки, відповіді на які потрібно було знайти в журналі «Яблунька», уважно слухали уривки казок, в яких йде мова про «Чарівне яблуко» та відгадали їх назву. Відпочинок дітей в бібліотеці завжди супроводжується цікавими іграми та розвагами. З задоволенням пограли і цього разу в ігри «Овочево-фруктовий алфавіт», «Відгадай на дотик». Ласуючи черешнями та полуницею, якими їх пригостили читачі весело спілкувалися між собою, з задоволенням проводячи свій вільний час в бібліотеці. На закінчення бібліотекарі нагадали, як потрібно поводити себе під час літнього відпочинку та запропонували переглянути мультфільм.