Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотека як соціокультурний осередок місцевої громади

17 листопада 2016 року на базі Київської обласної бібліотеки для дітей проведено Методичний день для окремої ЦБС за темою: "Бібліотека як соціокультурний осередок місцевої громади" (програма додається).

Привітав учасників Методичного дня та зробив відповідні акценти на актуальних питаннях бібліотечно-інформаційної роботи генеральний директор М. П. Зніщенко.

В даному заході взяли участь в.о. начальника відділу культури К. В. Паламарчук, директор районного організаційно-методичного центру І. Г. Маховка, заступник директора районного організаційно-методичного центру О.А. Сусленко та бібліотечні спеціалісти Бориспільського району Київської області.

Учасники Методичного дня отримали ґрунтовні консультації у відповідності до теми заходу та взяли участь в практичних заняттях, обмінялися досвідом, ознайомилися з методичними посібниками та теками презентацій, висловили своє бачення шляхів покращення бібліотечної роботи з урахуванням регіональних особливостей.

В рамках Методичного дня відбулася зустріч учасників заходу з письменником, поетом, дійсним Членом Національної Академії Наук України (з питань будівництва) Володимиром Григоровичем Ляшенком, який розповів про свою творчість та презентував свої збірки віршів та роман «І печалі, і радощі...»(Київ, 2013. с. 896).

Підсумки Методичного дня підвів генеральний директор Київської обласної бібліотеки для дітей М.П.Зніщенко, який окреслив завдання бібліотек та важливість їх виконання на сучасному етапі, оскільки сьогодні імідж бібліотеки залежить від розуміння бібліотекарів своєї ролі в житті суспільства, бібліотеки, яка стала сьогодні важливим центром місцевої громади, від якої залежить освітній, культурний і технологічний рівень суспільства, а метою соціокультурної діяльності є організація раціонального і змістовного дозвілля людей, задоволення і розвиток їх культурних потреб, створення умов для самореалізації, розкриття здібностей, збереження, розповсюдження і подальший розвиток інтелектуально-культурного надбання людства.