Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Круглий стіл «Шкільна бібліотека – погляд у майбутнє» за участю Київської обласної бібліотеки для дітей

16 листопада 2016 року генеральний директор Київської обласної бібліотеки для дітей М. П. Зніщенко та завідувач відділу довідково-бібліографічної роботи Н. В. Острікова взяли участь в роботі круглого столу «Шкільна бібліотека – погляд у майбутнє», організованого Інститутом модернізації змісту освіти Міністерства освіти України, Українським інститутом нормативної інформації, Науково-методичним центром управління освіти та Оболонської районної у м. Києві державної адміністрації.

Привітав учасників та розпочав роботу круглого столу Томенко Володимир Васильович, завідувач сектором управління програмами і проектами ІМЗО. Маслова Анастасія, координатор проекту «Інформаційне забезпечення загальноосвітнього навчального закладу», презентувала присутнім інноваційний освітній проект «Шкільна електронна бібліотека «ШБІЦ-інфо», розповіла про його цільове призначення, функціональні підсистеми та супровідні проекти. Зокрема: Всеукраїнську базу даних навчально-методичних розробок для вчителів та методистів, Всеукраїнську базу даних учнівських творчих робіт, автоматизовану систему наставництва в дитячому читанні «АСН-читання», мета яких – мобільність та швидкість інформації для навчання. Садовников Євген, представник офіційного постачальника інтерактивного обладнання компанії «Інтер Системс», запропонував на розгляд присутнім сучасні розробки інтерактивного обладнання, розповів про їх переваги та можливість придбання. Микола Павлович Зніщенко, генеральний директор Київської обласної бібліотеки для дітей, у своєму виступі зробив акцент на важливості співпраці закладів культури та освіти, презентував успішний досвід співпраці бібліотек та освітніх закладів Київської області, розповів про досвід співпраці Київської обласної бібліотеки для дітей в забезпеченні інформаційних та освітніх потреб читачів-дітей, педагогів, всіх зацікавлених. Корисний бібліотечний ресурс на допомогу навчально-виховному процесу представлений на сайті Київської обласної бібліотеки для дітей за посиланням http://child-library.kiev.ua.

Запрошуємо освітян, всіх зацікавлених до реалізації спільних інформаційно-просвітницьких проектів на допомогу навчанню та вихованню. Електронна адреса Київської обласної бібліотеки для дітей: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.