Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для діте» – захоплива трилогія «Гімназист» Андрія Кокотюхи

 

«Я не граюся в слова, я розповідаю історії»

Андрій Кокотюха

 

Сьогодні ми  з вами познайомимось з захопливою пригодницько-детективною повістю трилогії «Гімназист» відомого українського письменника-белетриста Андрія Кокотюхи де події обіцяють перерости у цілу серію детективів про пригоди київського гімназиста Юрка Туряниці.

 

Кокотюха, А. Гімназист і Чорна Рука  / Андрій Кокотюха ; ред. І. Малкович ; худож. - оформл. І. Сулима. − Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. − 224 с. 

У Першій зразковій гімназії все зразкове – окрім учнів.

Про гріхи кожного знає лиховісний незнайомець, який називає себе Чорною Рукою. Хто не виконає його наказів, тому непереливки. Саме через погрози Чорної Руки починаються небезпечні пригоди звичайного київського гімназиста Юрка Туряниці. Волею долі лише Чорна Рука знає, хто скоїв убивство, в якому звинувачують українського воїна-добровольця.

І восьмикласник іде по сліду, як справжній детектив. Разом з київським гімназистом та його друзями ви потрапите в моторошні покинуті будинки, старі київські двори та лігва озброєних бандитів. Поруч із Юрком – простакуватий і мудрий приватний детектив Назар Шпиг, котрий дуже любить змінювати зовнішність, та кумедний Джентльмен на чотирьох лапах...

 

Кокотюха, А. Гімназист і Вогняний Змій / Андрій Кокотюха ; ред. І. Малкович ; худож. - оформл. І. Сулима. − Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. – 272 с. 

Після пригод із Чорною Рукою у житті гімназиста Юрка Туряниці таємниць і загадок стало ще більше. Дивні речі кояться в столиці − одна за одною горять українські історичні будівлі. Деякі сліди ведуть до Першої зразкової гімназії, яка ризикує втратити репутацію ще й через... наркотики. Восьмикласник Юрко Туряниця разом з приватним детективом Назаром Шпигом та вірним бульдогом Джентльменом знову беруться за справу. Та чи під силу звичайному гімназистові випередити злодіїв і врятувати від забуття українську історію?

 

Кокотюха, А. Гімназист і Біла Ворона / Андрій Кокотюха ; худож. - оформл. І. Сулима ; ред. І. Малкович. − Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020. – 272 с. 

Київський гімназист Юрко Туряниця вже розгадав загадку Чорної Руки і переміг Вогняного Змія. Але тепер йому протистоїть набагато небезпечніший ворог − невловима Біла Ворона. Так називає себе лиходійка, котра полює на дітей в інтернеті. Біла Ворона вишукує тих, хто не схожий на інших, і затягує їх у свої смертельні тенета. А допомагають їй, зокрема, й учні Першої зразкової гімназії. Юрко мусить зупинити Білу Ворону. І тут уже замало помочі старого сищика Назара Шпига й вірного бульдога Джентльмена. Потрібна людина, яка вміє полювати у віртуальному світі, щоб вигнати ворога у світ реальний. Тож у команді поповнення: безстрашна фронтова розвід­ниця Яна Вогник. І хай ворог гострить пазурі та дзьоби, наші герої не складають зброї!