Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» – добірка для дівчат

 

«У чарівний світ розкритої книги всім доступний вхід» 

М. Гафурі

 

Сьогоднішня наша добірка літератури присвячена – дівчатам.

Збірка з шісти захопливих пригодницьких класичних оповідань, які не залишать байдужим до читання жодного читача, невгамовна Сюзанка яка і дня прожити не може без пригод та жінки наполегливість, оптимізм яких дали поштовх на створення речей, яким і до сьогодні немає рівних. Все це чекає на вас на поличках нашої бібліотеки.

Приємного читання!

 

Найкращі історії для дівчаток / ред. В. Александров; худож.: А. Маркс, М. Евангеліста. – Київ : Видавнича група КМ- БУКС, 2021. – 384 с. 

У цій чудовій збірці міститься шість захопливих пригодницьких класичних оповідань. Невеликі за обсягом тексти і дотепні малюнки не залишать байдужим до читання жодного читача. 

 

 

 

Сувальська, Д. Сюзанка в мережі та в житті / Дорота Сувальська; худож. Н. Кухарська. – Харків : ВД ШКОЛА, 2018. – 224 с.

Невгамовна Сюзанка і дня прожити не може без пригод. А відтепер пригоди чекають на неї не тільки в житті... а й у мережі. Ще б пак! Адже її тато підключив безлімітний Інтернет і в їхньому домі відбулася справжня інформаційна революція.

Отож, Сюзанка освоюється в інтернет-чаті, щоби вистежити там злочинця, бо вона ж як-не-як – член Клубу супер детективів та його співзасновниця. А ще дівчинка стає комп’ютерним графіком, знаходить у мережі гарні тексти, здобуває знання та спілкується з друзями.

 

Тіммеш, К. Дівчата думають про все на світі. Розповіді про винаходи, зроблені жінками / Кетрін Тіммеш ; пер. з англ. Т. В. Марунич ; худож. М. Світ. – Харків : Вид-во «Ранок», 2020. – 56 с. 

Дівчата думають про все на світі, і то є факт. Від підгузків для дітей до найтривкішого матеріалу, який застосовують у космосі. Замислившись одного разу, як зробити життя більш легким, жінки сіли за створення свого геніального винаходу. Їхні наполегливість, оптимізм і віра в свої сили дали поштовх на створення речей, яким і до сьогодні немає рівних. Історії цих жінок надихають і допомагають у важку хвилину не здаватися, а йти до своєї мети. Можливо, наступний патент стане твоїм?