Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - книги, які точно зігріють

 

«У чарівний світ розкритої книги всім доступний вхід» 

М. Гафурі

 

Сьогодні в нашій добірці літератури книги які перенесуть нас у Картпати, де сплітаються казкові сюжети, гуцульський дух і старовинні коляди. Ми познайомимося з ведмедиком та його друзями, які вирішили відсвяткувати Новий Рік разм, а ще познайомимося з чарівною маленькою Вільшанкою, яка напередодні Різдва проявила себе напрочуд щедрою до своїх друзів.

Буде дуже цікаво. Приємного читання!

 

Амргейн, А. Гість на Різдво : казки / Аннетт Амргейн, К. Фольк; пер. з нім. Н. Феньова. – Харків : Віват, 2021. – 60 с.

Ох, що це так яскраво засяяло там, удалині? 

Можливо, це різдвяна зірка принесла добру звістку? Чи хтось добрий з усміхненими очима простує до вашого дому, щоб розділити святкову вечерю? 

У різдвяну ніч стаються дива. Про це знає ведмедик, що жив самотиною в чужому лісі, але так хотів, щоб до нього на свято завітали всі звірята. Знає про це і маленький зайчик Вухань, який у пошуках  різдвяного сяйва оббіг усіх своїх друзів. 

 

Терлецька, Я. Різдвяний янгол : оповідки / Ярослава Терлецька, Г. Петросаняк ; дизайнер А. Стефурак. – Брустурів : Дискурсус, 2018. – 112 с.  

Ці історії переносять у Карпати і в Різдво, як машина щастя. Адже саме там щастя було найоднозначнішим ?  у карпатському дитинстві Ярослави Терлецької і Галини Петросаняк. Тут органічно сплітаються казкові сюжети, гуцульський дух і старовинні коляди.  

 

 

 

Фернлі, Д. Червона одежина для маленької пташини / Джен Фернлі ; пер. з англ. А. Марховська ; худож. Д. Фернлі. – Київ : КАЛАМАР, 2020.  – 32 с. 

Ця чарівна історія про маленьку Вільшанку, яка напередодні Різдва проявила себе напрочуд щедрою до своїх друзів. Вона поділилася власними одежинками-безрукавками з тими, хто потребував цього найбільше, а саме ледве не змерзла. Одначе її щедрість не була даремною.