Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - Чарльза Діккенс та інші Різдвяні книги

 

Сьогодні в нашій зимовій добірці літератури книги: Чарльза Діккенса «Різдвяна пісня» -  Різдвяна повість про багатія Скруджа, який із скупої та жорстокої людини перетворюється на доброго і щедрого чоловіка, «Казки під ялинку» познайомлять з маленьким каченям, добрим та щирим велетенем, спритними звірями-музиканами з якими  так добре зустрічати Новий рік, а «Різдвяна Рукавичка» де мишка-шкряботушка, жабка-скрекотушка, зайчик-побігайчик, лисичка-сестричка, кабан-іклан, ведмідь-набрідь – герої неперевершені казки, яка тішили ще твоїх пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-дідусів і бабусь, і неодмінно ще тішитимуть твоїх пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра-внуків і внучок. 

 

Діккенс, Ч. Різдвяна пісня / Чарлз Діккенс ; переказ Дж. Тавнер ; пер. з англ. І. Бондаренко. − Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2014. – 64 с.

Різдвяна повість Чарльза Діккенса про багатія Скруджа, який із скупої та жорстокої людини перетворюється на доброго і щедрого чоловіка. Що посприяло такому перевтіленню головного героя? Скрудж ніколи не любив Свято Різдва, вважав його нісенітницею, ображав людей. Однієї ночі головний герой зустрічає привида свого померлого товариша, який пообіцяв йому зустріч із Духами Минулого, Теперішнього та Майбутнього Різдва. Подорож у своє дитинство, теперішнє та майбутнє дуже вплинули на Скруджа і допомогли змінитися. Він став щедрим, добрим та привітним.

 

 

Казки під ялинку / худож.: К. Коляджин, Н. Кащак ; дизайнер С. Кривошей. – Харків : Віват , 2021. – 64 с. 

Маленьке каченя, добрий та щирий велетень, спритні звірі-музиканти – із цими казковими героями так добре зустрічати Новий рік! Скільки випробувань, цікавинок і веселощів − не занудьгуєш. Тож уперед − до неймовірних дивовиж і пригод.

 

 

 

 

Різдвяна Рукавичка : укр. нар. казка для дошк. віку з продовж., що його розповів Іван Малкович / худож. К. Лавро. – Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2004. − 32 с. 

З казки про рукавичку починається наше дитинство. Ця книжечка розповідає про щасливу різдвяну пригоду, яка трапилася з твоїми улюбленими героями після того, як вони оселилися в рукавичці.