Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - зимові пригоди

 

В сьогоднішній нашій добірці літератури ми зазирнемо в чарівні листи Дж. Р. Р. Толкіна, які щороку в грудні приходили його дітям зі штемпелем Північного Полюса. Познайомимось з книгою «Різдвяна історія ослика Хвостика» Гаврош О., де Ослик Хвостик − справжній актор, якого викрали люди, але йому вдається втекти від крадіїв та з цього осликові пригоди лише починаються. А Загоровська Л. з книгою «Завдання для Бабайка, або Різдвяна плутанина» розповість, як спочатку святий Миколай не приніс ані подарунків, ані різок дітям з українського містечка, а потім і Санта в Америці все переплутав. Саме час братися за розслідування: хто підлаштував такі капості та чому вони сягнули одразу двох континентів? 

Приємного читання!

Толкін, Дж. Р. Р. Листи Різдвяного Діда / Дж. Р. Р. Толкін ; пер. з англ. О. О'лір ; конс. О. Фешовець ; ред. Б. Толкін ; худож. Дж. Р.Р. Толкін. − Львів : Видавництво «Астролябія», 2017. – 160 с. 

Щороку в грудні дітям Дж. Р. Р. Толкіна приходив конверт зі штемпелем Північного Полюса, а всередині − лист, написаний химерним тонким почерком і оздоблений чудовими кольоровими малюнками. Всі ці листи були від Різдвяного Діда і розповідали дивовижні історії про життя на Північному Полюсі: як північні олені зірвалися з прив’язі й по розкидали подарунки по всій околиці; як безталанний Білий Ведмідь видерся на крижаний полярний шпиль і гепнувся звідти на будиночок Різдвяного Діда, провалившись крізь дах; як той Ведмідь розбив Місяць на чотири шматки, і через це Місячанин упав із неба в Дідів садок; як велися війни з полчищами капосних гоблінів, котрі жили в печерах під будинком. Часом якусь приписку надряпував Білий Ведмідь, а часом Ілберет Ельф дописував щось своїм елегантним плавним почерком, додаючи цим історіям ще більше життя і гумору.

 

Гаврош, О. Різдвяна історія ослика Хвостика : повість / О. Гаврош ; худож. С. Сова. − Київ : Фонтан казок, 2019. – 128 с. 

Ослик Хвостик − справжній актор. Він неперевершено грає роль віслюка в різдвяній виставі − вертепі. Та ось саме перед Різдвом стається дуже прикра річ: злі люди викрадають Хвостика. Йому вдається втекти від крадіїв − однак із цього осликові пригоди лише починаються. Бо навколо глупа ніч, темний ліс, куди йти − невідомо, адже за кожним пагорбом, за кожним кущем на бідолаху можуть чекати хижі звірі, а ще страшніше − користолюбні люди…

Сповнена дивовижних пригод справжня різдвяна історія від одного з найкращих сучасних українських дитячих письменників Олександра Гавроша.

 

 

Загоровська, Л. Завдання для Бабайка, або Різдвяна плутанина / Любов Загоровська ; худож. О. Потьомкіна. – Харків : Віват, 2021. − 64 с.

На зимові свята повсякчас трапляються дива, але такого світ іще не бачив! Спочатку святий Миколай не приніс ані подарунків, ані різок дітям з українського містечка, а потім і Санта в Америці все переплутав. Саме час братися за розслідування: хто підлаштував такі капості та чому вони сягнули одразу двох континентів? Разом із героями цієї дотепної різдвяної казки юні читачі шукатимуть таємничого капосника, дізнаються, чому варто вивчати іноземні мови і як за допомогою дружби можна подолати будь-які перешкоди.