Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - Мізюк Віка, Марченко Мія та Флетчер Том

 

«У чарівний світ розкритої книги всім доступний вхід» 

 

Ми продовжуємо і далі  занурюватись з вами у різдвяну атмосферу і сьогодні в нашій добрці літератури книги:

Мізюк Віки «Муха, дзвоник і Різдво», Марченко Мії «Місто Тіней» та книга Тома Флетчера «Різдвозавр та Зимова Відьма».

Приємного читання. Буде дуже цікаво

 

Мізюк, Віка. Муха, дзвоник і Різдво : повість / В. Мізюк ; худож. Г. Олійко. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. − 240 с. 

На маленьку Муху (яку насправді звуть Марійка) чекають незвичні зимові свята. Її бабця опиняється в лікарні, і зв’язку з нею майже немає. На Миколая серед інших подарунків дівчинка отримує дивовижний срібний дзвоник, який має чарівну силу. Хто ж їй його подарував і навіщо?

Мусі потрібно встигнути приготуватися до Різдва і до повернення бабусі, дати раду собі й котові, зграям птаства, що чомусь заполонило місто, загадковій Білій Пані, яка з’явилася невідь-звідки, і головне – розгадати таки таємницю срібного дзвоника. Без найкращої подруги Люсі і найзапеклішого ворога Андрія Муха з усім цим не впоралася б. А ще − не дізналася б, що дива трапляються і навіть найхолодніше серце може розтанути від щирого дружнього дотику.

 

Марченко, Мія. Місто Тіней : повість / М. Марченко ; худож. Н. Дойчева-Бут. - Видання друге, виправ. – Київ : Фонтан казок, 2019. − 360 с.  

Янгол, вирізаний зі слонової кістки, – єдине, що залишилося дванадцятирічній Марті від матері. Її життя змінилося назавжди: переїзд, нова школа, чуже місто і заклопотаний батько, якого вона майже не знає. Чи зможуть вони порозумітися? Чи зустріне Марта нових друзів, особливо коли на єдину її цінну річ тепер полюють одразу дві магічні істоти: золотоокий сажотрус і таємничий залізний птах? І чи зможе зневірена дівчинка віднайти в душі ту силу, яка перетворить скуте кригою Місто Тіней на Королівство Золотих Веж? 

 

 

Флетчер, Том. Різдвозавр та Зимова Відьма : роман / Т. Флетчер ; пер. з англ. М. Сахно ; худож. Ш. Девріс ; літ-не опрац. пісень М. Савка. − Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. – 432 с. 

Вільям дивовижним чином опиняється в майбутньому і дізнається, що в ньому немає Різдва – улюбленого свята хлопчика і його тата. Він не може повірити, що існування Санти, ельфів та магічних оленів опинилося під загрозою через найголовнішого нечемнюха – містера П.

Чи вдасться Вільямові разом із Різдвозавром і Брендою змінити хід подій, щоб врятувати своїх друзів зі Снігового ранчо? Ким насправді є загадкова Зимова Відьма?