Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - різдвяна добірка

 

Вже зовсім скоро на нас чекає Різдво. Свято яке дарує тепло та затишок. А що ще нам дарує відчуття затишку? Звісно ж гарні книги. Сьогоднішня наша добірка літератури присвячена різдвяній тематиці. Ці історії солодкі, як мандаринки, зігрівають, як імбирний чай з медом, дарують надію, як перша різдвяна зірка.

 

Ніч проти Різдва : зимова казка / пер. з англ. О. Осмоловська ; худож. Р. Батчер. − Київ : Видавнича група КМ- БУКС, 2018. – 24 с.

Який бо він, святий Миколай? Це питання страшенно хвилює маленького хлопчика. Він чемно поводився впродовж року, написав і відправив Миколаю листа із замовленим подарунком і чекає на візит таємничого дідуся. Всі довкола сплять, тільки малому не спиться. Воно й не дивно, адже хлопчикові кортить поглянути, який він із себе, цей благодійник усіх дітлахів планети Земля. І сталося справжнє диво - святий Миколай таки з'явився!

 

 

Качмар М. Івасикове Різдво : казка / Мар'яна Качмар ; ред. С. Янів ; худож. М. Качмар. − Львів : Свічадо, 2012. – 32 с.

Ви любите ніжні зворушливі історії? Ви чекаєте тої миті, коли, зручно вмостившись у затишній кімнаті, зможете прочитати іцось незабутнє? Тоді ця книжечка саме для вас. Вона запрошує до звичайного вкраїнського села, до бідної хатини, де живе вдова зі своїми діточками. Саме там напередодні Різдва відбуваються неймовірні події. Думаєте, якісь видатні персони туди приїхали? Та ні, це все Івасик. Він творить справжні дива, бо має... Але не забігаймо наперед. Відкладімо маловажливі справи, пориньмо у світ маленького чуйного хлопчика і погляньмо його очима на Марію, Йосифа та Ісуса, присутніх і в нашому житті.

 

Диво на Різдво : казки, притчі, оповідання / уклад. Д. Корній ; худож. Я. А. Фефелова ; дизайнер Т. Васильєва. − Харків : Віват, 2019. – 96 с. 

У різдвяну ніч стаються дива: зорі сяють яскравіше, зимове повітря набуває казкового присмаку, починаються найцікавіші пригоди. Завжди хочеться подовжити цю радість, вловити невагомий, особливий різдвяний настрій. Зробити це дуже просто − різдвяний дух є в кожному оповіданні цієї збірки. Поряд з її героями відчуваєш красу і магію свята. Вони залюбки стають провідниками у світ, сповнений добра та любові. Ці історії солодкі, як мандаринки, зігрівають, як імбирний чай з медом, дарують надію, як перша різдвяна зірка.