Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - зимова добірка: Олег Симоненко, Олег Чаклун і Петро Сингаївський

 

Продовжуємо цикл зимової добірки літератури. Сьогодні ми з вами познайомимось з книгами: Олега Симоненка «Мамо, хочу, хочу, хочу!», Олега Чаклуна «Танок сніжинки» і Петра Сингаївського «Білі черевички у зими»

 

Симоненко О. Хочу, хочу подарунків! / Олег Симоненко ; пер. І. Андрусяк ; худож. Н. Дерев'янко. – Київ : Майстер-клас, 2014. – 32 с. : іл. 

Дівчинка вимагає, щоб їй купили нову іграшку. Кричить на всю крамницю: «Мамо, хочу, хочу, хочу!» Голосно кричить, поводиться негарно. Мамі, татові соромно. «Тихіше, тихіше! Поводься добре», − говорять вони. Але заспокоїти дитину не виходить. А суворіші батьки починають гніватися, карати дитину. Чому з дітьми це відбувається? Як позбутися «ХОЧУчок»? Не лише дитині, а й дорослій людині? Ця книжка – спроба пояснити феномен «ХОЧУ» на прикладі життя маленької Соломії і допомогти читачеві вирватися з полону нескінченних і безглуздих «ХОЧУ».

 

Чаклун О. Танок сніжинки. Dance of a Snowflake. Tanz der Schneeflocke : казка / Олег Чаклун ; пер. з англ. М. Марченко ; худож. 

Ю. Пилипчатіна ; пер. з нім. Т. Гончарук. – Київ : Фонтан казок, 2018. – 40 с.

«Танок сніжинки» – нова книжка-картинка в популярній серії трилінґв письменника Олега Чаклуна і художниці Юлії Пилипчатіної. У ній дитина, вражена красою снігопаду, вперше роздивляється сніжинку – і відкриває для себе нескінченну глибину й різноманітність світу, який нас оточує, а ми самі є його невід’ємною частиною. 

 

Сингаївський П. Білі черевички у зими : вірші / Петро Сингаївський ; авт. передм.: Т. О. Коломієць, С. П. Сингаївський ; худож. С. П. Караффа-Корбут. − Київ : Веселка, 2019. – 30 с.

Віршики про зиму.