Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Краєзнавча література - Домотенко Ю. К. «Обухів»

 Пропонуємо вашій увазі огляд книги, яку написала талановита людина, письменник, художник, скульптор – Юрій Корнійович Домотенко. 

Юрій Домотенко – заслужений працівник культури України, член Національної спілки журналістів України, член Національної спілки письменників України, почесний громадянин Обухова. Завдяки неймовірній працелюбності Юрія Корнійовича, що основана на безмежній любові до рідного краю, історія та краєзнавство Обухівщини стають відомими далеко за межами району, адже Юрій Корнійович популяризує Обухівський край через свої мистецькі твори.

Юрій Корнійович працював директором Обухівського районного краєзнавчого музею за більш як 45 років життя та праці на Обухівщині зробив великий внесок у створення культурно-мистецького іміджу міста Обухів. Ю.К. Домотенко залишив нам у спадок понад 20 краєзнавчих книг, написаних ним особисто та у співавторстві,  11 тематичних залів краєзнавчого музею – також справа його рук. Особливо вражають уяву відвідувачів музею тематичні діорами, які він створював особисто. Обухівській краєзнавчий музей визнали найкращим в Україні музеєм районного значення. Сьогодні Обухівський краєзнавчий музей носить його ім’я – музей  ім. Ю. К. Домотенка! Щоденна дослідницько-пошукова та інформаційна робота Юрія Корнійовича  завжди була спрямована на збереження національних традицій та популяризацію народних промислів Обухівщини.

 

Домотенко Ю. К. Обухів : історичний нарис / Юрій Корнійович Домотенко. – Обухів : Домотенко Ю. К., 2007. − 130 с. 

В книзі цікаво відтворена і яскраво зображена, в ілюстративному матеріалі, доля обухівської землі від давнини до сучасності : від доби палеоліту, трипільської археологічної культури, часів козаччини до індустріально розвинутого регіону Київщини.