Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - зимова серія книг

 

 

А ви знаєте, у зими є свій аромат – аромат чудес і казок!

 

Привіт, друзі. Ось і настав грудень. Зима набирає обертів і сьогоднішня наша добірка літератури теж буде зимово. Ми познайомимось з книгами: Андрес Крістіна «Мишача зимонька, ведмежий сніжище», Майкл Морпурго з книжечкою «Сніговик» та Мікеле Д'іньяціо «Таємна робота Санта-Клауса». Буде дуже цікаво. 

 

 

 

Андрес Крістіна. Мишача зимонька, ведмежий сніжище / К. Андрес ; пер. з нім. О. Сидор ; худож. К. Андрес. – Харків : Крокус, 2021. − 48 с. 

У ведмедя вельми зимовий настрій. Але де ж сніг?

Тут мишці спадає на гадку: треба взяти санки і почаклувати! Вона виставляє мишачі санчата за поріг − і справді: чари негайно діють, починає падати сніг. На жаль, це лише легенький мишачий сніжечок!

Тепер черга за ведмедем: він має виставити за ведмежі двері свої ведмежі сани.

Зимові чари — насолоджуймось затишком із ведмедем і мишкою!

 

Д'іньяціо М. Таємна робота Санта-Клауса / Мікеле Д'іньяціо ; пер. з італ. І. Кащей ; худож. С. Олівотті. – Харків : Читаріум, 2021. − 88 с. 

Захоплива та весела книга про цікаве життя Санти «Таємна робота Санта-Клауса» створить яскраву святкову атмосферу, а також подарує лише теплі враження від прочитання.

Історія «Таємна робота Санта-Клауса» знайомить нас з милим Сантою, який понад усе любить свою професію. Та одного дня його звільняють. Куди тепер податися податись Санта-Клаусу? Він не втрачає надії та пробує себе у ролі офіціанта, аніматора та, навіть, співробітника call-центру. На жаль, такі заняття йому геть не підходять. І чи взагалі існує ще така робота, де він зможе ощасливлювати дітей?!

Існує! Яка сама? Дізнавайтеся з книги. «Таємна робота Санта-Клауса» Мікеле Д’іньяціо доповнена кумедними ілюстраціями Серджіо Олівотті, які тонко підкреслюють оригінальність сюжету. Книга легко читається і здатна підняти настрій не лише дітям, але й дорослим.

 

Морпурго М. Сніговик / Майкл Морпурго ; пер. з англ. О. Стукало ; худож. Р. Шоу. – Харків : Читаріум, 2021. − 144 с. : іл

У книзі «Сніговик» розповідається про маленького хлопчика Джеймса, який живе на фермі зі своєю родиною. Він дуже бажає побачити сніг на Різдво, і його мрія здійснюється. Джеймс ліпить найкращого в світі сніговика з очима-вуглинками, у старому капелюсі та у зв’язаному бабусею шарфі. І стається щось неймовірне – сніговик оживає! З цього й починаються захопливі  пригоди двох друзів: хлопчика й сніговика.

Щирі та барвисті ілюстрації «Сніговика» заворожують та викликають  справжню насолоду від прочитання книги. Цікава та добра історія приносить  ніжні враження і сяючі посмішки, які стануть найкращим подарунком до  зимових свят!